Coca Cola HBC: Σε διακράτηση υποβαθμίζει η Eurobank Equities μετά από το ράλι του 24%

Coca Cola HBC: Σε διακράτηση υποβαθμίζει η Eurobank Equities μετά από το ράλι του 24%

Οι αναλυτές διατηρούν αμετάβλητη την τιμή-στόχο των 33,5 ευρώ για τη μετοχή

Σύσταση διακράτησης, έναντι προηγούμενης για αγορά, δίνει η Eurobank Equities για την Coca Cola HBC. Οι αναλυτές διατηρούν αμετάβλητη την τιμή-στόχο των 33,5 ευρώ για τη μετοχή, αλλά σημειώνουν ότι έπειτα από ένα ράλι 24% από τις αρχές του έτους, το προφίλ ρίσκου/ανταμοιβής του τίτλου είναι πιο ισορροπημένο.

Πάντως, η αποτίμηση της Coca Cola HBC παραμένει 10% χαμηλότερη από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο της (που διαμορφώνεται πάνω από το 9x) και το EV/EBITDA εμφανίζει discount περίπου 10% έναντι των ευρωπαϊκών εταιρειών αναψυκτικών.

Η Eurobank Equities αναβαθμίζει κατά 2% τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη προ φόρων της Coca Cola HBC, σε ένα περιβάλλον μακροοικονομικής αβεβαιότητας που επιβαρύνει τις καταναλωτικές δαπάνες αλλά και αβεβαιότητας σχετικά με την βιωσιμότητα της τιμολόγησης για τα βασικά είδη στην Ε.Ε. Οι εκτιμήσεις για το 2025-2026 παραμένουν σε γενικές γραμμές αμετάβλητες.

Για το 2024 αναμένεται οργανική αύξηση 10% στα έσοδα και προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων 1,150 εκατ. ευρώ (+6% ετησίως, 10% σε οργανική βάση).

Για το 2025-2026 αναμένεται οργανική αύξηση εσόδων κατά 6-7% ετησίως και κερδών προ φόρων κατά 7-9%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ