Mega deal: Η Mars εξαγοράζει την Kellanova έναντι 36 δισ. δολαρίων

Mega deal: Η Mars εξαγοράζει την Kellanova έναντι 36 δισ. δολαρίων

Η συμφωνία επισκιάζει την εξαγορά της Wrigley από την Mars

Μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες στη βιομηχανία συσκευασμένων τροφίμων ανακοινώθηκε σήμερα Τετάρτη από την Mars, της οποίας τα εμπορικά σήματα περιλαμβάνουν τα M&M’s και τα Snickers.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει την Cheez-It και την εταιρεία παραγωγής Pringles Kellanova σε μια συμφωνία ύψους σχεδόν 36 δισ. δολαρίων.

Η Mars θα πληρώσει 83,50 δολάρια ανά μετοχή σε μια συμφωνία με μετρητά για την Kellanova, αντιπροσωπεύοντας περίπου 33% premium σε σχέση με το κλείσιμο της Kellanova στις 2 Αυγούστου.

Οι μετοχές της Kellanova αυξήθηκαν περίπου 8% στα 80,45 δολάρια πριν το άνοιγμα των αγορών στις ΗΠΑ.

Η συμφωνία γίνεται καθώς η αύξηση των πωλήσεων στις αμερικανικές εταιρείες συσκευασμένων τροφίμων, συμπεριλαμβανομένης της Kraft Heinz, Mondelez και Hershey επιβραδύνεται λόγω του περιορισμένου προϋπολογισμού των πελατών που επιλέγουν φθηνότερες, ιδιωτικές ετικέτες αντί για ακριβότερα επώνυμα προϊόντα.

Η συμφωνία επισκιάζει την εξαγορά της Wrigley από την Mars, ύψους 23 δισ. δολαρίων, το 2008 που θα έφερνε κάτω από την ίδια στέγη δημοφιλείς καταναλωτικές μάρκες, όπως οι σοκολάτες Twix, Bounty και Milky Way της Mars, καθώς και το χαρτοφυλάκιο σνακ της Kellanova με τα Pop-Tarts, τα Rice Krispies Treats και τις κατεψυγμένες βάφλες Eggo.

Η εξαγορά δεν αναμένεται επίσης να αντιμετωπίσει πολλά αντιμονοπωλιακά εμπόδια λόγω της περιορισμένης επικάλυψης μεταξύ των προσφορών των δύο εταιρειών, όπως είχαν δηλώσει νομικοί εμπειρογνώμονες στο Reuters.

Η Kellanova θα γίνει μέρος της Mars Snacking, με επικεφαλής τον παγκόσμιο πρόεδρο Andrew Clarke και έδρα το Σικάγο, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας το πρώτο εξάμηνο του 2025, δήλωσαν οι δύο εταιρείες.

Η Kellanova, η οποία αποσχίστηκε από την WK Kellogg τον περασμένο Οκτώβριο, έχει τις ρίζες της σε μια επιχείρηση αλμυρών σνακ και πωλεί δημητριακά εκτός της Βόρειας Αμερικής. Στην WK Kellogg έμεινε η επιχείρηση δημητριακών της Βόρειας Αμερικής της Kellogg, της αρχικής μητρικής εταιρείας.

Η Kellanova κατέγραψε καθαρές πωλήσεις άνω των 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023. Η Wall Street Journal ανέφερε τους όρους της συμφωνίας νωρίτερα την Τρίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ