Bloomberg: Η Metlen στοχεύει σε εισαγωγή στο Λονδίνο αρχές του 2025

Bloomberg: Η Metlen στοχεύει σε εισαγωγή στο Λονδίνο αρχές του 2025

H Metlen είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός και προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα,

Η Metlen Energy & Metals έχει ως στόχο να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου το πρώτο τρίμηνο της επόμενης χρονιάς, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Bloomberg, ενδεχομένως επιταχύνοντας το χρονοδιάγραμμα.

Η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου σχεδιάζει να υποβάλει αίτηση για εισαγωγή στο Λονδίνο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με την πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Η ίδια ανέφερε ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση. Πάντως, η Metlen αρνήθηκε να σχολιάσει το χρονοδιάγραμμα.

Η κίνηση της Metlen θα μπορούσε να βοηθήσει να βελτιωθεί η θέση του Λονδίνου στο χρηματοπιστωτικό στερέωμα καθώς τα προηγούμενα χρόνια ισχυροί όμιλοι μετακινήθηκαν στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με το Bloomberg.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Metlen είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός και προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, με ένα διεθνές χαρτοφυλάκιο έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας άνω των 11,9 γιγαβάτ. Επίσης, εμπορεύεται και προμηθεύει φυσικό αέριο, ενώ λειτουργεί τη μοναδική καθετοποιημένη επιχείρηση παραγωγής βωξίτη, αλουμίνας και πρωτογενούς αλουμινίου σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Metlen τον Απρίλιο δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο εισαγωγής σε διεθνές χρηματιστήριο, συμπεριλαμβανομένου του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, μέσα στους επόμενους 12 έως 18 μήνες, δεδομένης της «ολοένα και διαφοροποιημένης γεωγραφικής παρουσίας της». Η εταιρεία σχεδιάζει να διατηρήσει την παρουσία της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου είναι εισηγμένη από το 1995. Η Citigroup και η Morgan Stanley είναι οι οικονομικοί σύμβουλοι της στρατηγικής αναθεώρησης της Metlen.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ευάγγελος Μυτιληναίος είναι επίσης πρόεδρος της Eurometaux, της ευρωπαϊκής ένωσης για μη σιδηρούχα μέταλλα. Οι μέτοχοι τον Ιούνιο ενέκριναν την αλλαγή της εταιρικής επωνυμίας της εταιρείας σε Metlen από «Mytilineos» για να αντικατοπτρίζει καλύτερα τις δραστηριότητές της ενόψει μιας πιθανής εισαγωγής στο εξωτερικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ