Porsche: Μειώνει τις προβλέψεις για το 2024 λόγω… αλουμινίου

Porsche: Μειώνει τις προβλέψεις για το 2024 λόγω… αλουμινίου

Η κατασκευάστρια εταιρεία πολυτελών αυτοκινήτων αναμένει τώρα απόδοση επί των πωλήσεων έως και 15%, από το υψηλό 17%

Η Porsche AG αναθεώρησε πτωτικά το outlook της για φέτος, αναφέροντας ότι η έλλειψη εξαρτημάτων αλουμινίου θα μπορούσε να την αναγκάσει να σταματήσει την παραγωγή ορισμένων μοντέλων, γεγονός που έρχεται να προστεθεί στην πίεση από την επιβράδυνση των πωλήσεων στην Κίνα.

Η κατασκευάστρια εταιρεία πολυτελών αυτοκινήτων αναμένει τώρα απόδοση επί των πωλήσεων έως και 15%, από το υψηλό 17%, δήλωσε αργά την Τρίτη η αυτοκινητοβιομηχανία που ελέγχεται από τη Volkswagen AG. Μείωσε επίσης τις προβλέψεις της για τα έσοδα και το ποσοστό των πωλήσεων EV.

Η έλλειψη εφοδιασμού είναι αποτέλεσμα της πλημμύρας μιας εγκατάστασης παραγωγής ενός σημαντικού ευρωπαϊκού προμηθευτή, ανέφερε η Porsche σε ανακοίνωσή της. Το ζήτημα έχει επηρεάσει εξαρτήματα αλουμινίου που χρησιμοποιούνται σε όλα τα οχήματα της Porsche, δήλωσε η αυτοκινητοβιομηχανία.

Η παραγωγή οχημάτων θα μπορούσε να επηρεαστεί για αρκετές εβδομάδες μετά την κήρυξη του προμηθευτή σε κατάσταση ανωτέρας βίας, ένα μέτρο που επικαλούνται οι εταιρείες όταν γεγονότα εκτός του ελέγχου τους τις εμποδίζουν να δραστηριοποιηθούν. Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελβετίας, έχουν βιώσει σημαντικές πλημμύρες τις τελευταίες εβδομάδες.

Τα προβλήματα στην Porsche υποδηλώνουν ότι θα μπορούσαν να επηρεαστούν και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως ανέφερε σε σημείωμά του ο αναλυτής της Morgan Stanley, Javier Martinez de Olcoz Cerdan.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ