Eurobank Equities: Ξεκινά την κάλυψη της Dimand με τιμή στόχο τα 11 ευρώ

Eurobank Equities: Ξεκινά την κάλυψη της Dimand με τιμή στόχο τα 11 ευρώ

Περιθώριο ανόδου 28,4% από τα σημερινά επίπεδα

Την κάλυψη της Dimand ξεκινά η Eurobank Equities, δίνοντας σύσταση buy και τιμή στόχο τα 11 ευρώ. Η χρηματιστηριακή κάνει λόγο για μία υποτιμημένη μετοχή και «βλέπει» περιθώριο ανόδου 28,4% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Σημειώνεται ότι η Dimand έκλεισε τη Δευτέρα στα 8,57 ευρώ, με το ιστορικό χαμηλό της να εντοπίζεται στα 8 ευρώ. Το προαναφερθέν upside, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη μερισματική απόδοση της τάξης του 6,8%, προβλέπεται ότι θα οδηγήσουν σε συνολική απόδοση 35,1%, σύμφωνα με την Eurobank Eq.

Η μετοχή έχει υποστεί απώλειες 43% από το IPO και μετά, έχοντας επιβαρυνθεί τόσο από τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιείται (λόγω αύξησης των επιτοκίων, αυστηρότερων όρων πίστωσης, υποβάθμισης του ευρύτερου τομέα) όσο και από ιδιότυπους παράγοντες (πολυπλοκότητα, πορεία προς τη δημιουργία εσόδων από περιουσιακά στοιχεία).

Σε γενικές γραμμές, οι παγκόσμιοι developers έχουν δει το ασφάλιστρο αποτίμησης του 50% για να εντοπίσουν το NAV να κυμαίνεται με discount περίπου 20%, αλλά όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, οι developers με διψήφια ROEs (απόδοση ιδίων κεφαλαίων) κανονικά διαπραγματεύονται με ή πάνω από 1x στον δείκτη P/NAV (αναλογία τιμής προς καθαρή αξία ενεργητικού).

Σε αυτό το πλαίσιο, με την Dimand στο 1,1x όσον αφορά τον δείκτη P/NAV το 2023, αλλά κάτω από 1x το 2024 –δεδομένης της δημιουργίας κεφαλαίου πάνω από 50 εκατ. ευρώ που είναι ενσωματωμένη στους αριθμούς της Eurobank Equities– η μετοχή είναι σε μεγάλο βαθμό μειωμένη σε κίνδυνο (de-risked) σε αυτά τα επίπεδα.

Η χρηματιστηριακή αναμένει ότι ο τίτλος θα διαπραγματεύεται υψηλότερα στο φάσμα αποτίμησης, καθώς αυξάνεται η εμπιστοσύνη στην ικανότητα της εταιρείας να διατηρήσει το ROE σε διψήφια επίπεδα. Γι’ αυτό άλλωστε ξεκινά την κάλυψη με buy.

Η αποτίμηση της Dimand

Κατά την Eurobank Eq., η αποτίμηση της Dimand αποτελεί ένα μάλλον «ηράκλειο έργο» λόγω της πολυπλοκότητας που σχετίζεται με τη δομή του ομίλου και τη φύση της ίδιας της επιχείρησης.

Η προσέγγιση της χρηματιστηριακής είναι αρκετά απλή, δηλαδή εκτιμά το μερίδιο της Dimand σε:

1) projects που βρίσκονται σε εξέλιξη,

2) projects που ανακοινώθηκαν πρόσφατα και

3) το project Skyline (η συμφωνία θα «σφραγιστεί» το β’ εξάμηνο του 2024), προσθέτοντας παράλληλα την αξία

4) της επιχείρησης υπηρεσιών διαχείρισης έργων, η οποία είναι «asset-light» και μπορεί να θεωρηθεί ως επαναλαμβανόμενη ροή εσόδων.

«Δεν είμαστε πρόθυμοι να εκχωρήσουμε μια διαρκή τιμή για την Dimand σε αυτό το στάδιο, καθώς η τιμή στόχος μας έχει τεθεί σε βάση 12μήνου και στην τρέχουσα συγκυρία, πιστεύουμε ότι κάθε δυναμική ανάπτυξης για την εταιρεία, πέρα ​​από τη σημερινή, θα ήταν δύσκολο να τιμολογηθεί», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Eurobank Equities.

«Καταλήξαμε σε μία τιμή στόχο με βάση το SOTP (αθροιστική αποτίμηση) των 11 ευρώ, υποστηρίζοντας ότι η τρέχουσα τιμή ενσωματώνει αποτελεσματικά μόνο τα καλά τηλεγραφημένα 20 projects και την αξία της επιχείρησης υπηρεσιών» σημειώνει και προσθέτει: «Από την άλλη πλευρά, το πλεονέκτημα από το project Skyline και τα πρόσφατα ανακοινωθέντα έργα προσφέρεται ουσιαστικά ως free option».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ