Lamda Development: Περιθώριο ανόδου 65% βλέπει η Axia – Απαντά στις ανησυχίες των επενδυτών

Lamda Development: Περιθώριο ανόδου 65% βλέπει η Axia – Απαντά στις ανησυχίες των επενδυτών

Τιμή-στόχος 11,5 ευρώ

Την κάλυψη της Lamda Development ξεκινά εκ νέου η Axia Research, δίνοντας σύσταση αγοράς και τιμή-στόχο στα 11,5 ευρώ, η οποία προβλέπει περιθώρια ανόδου 65%. Ακόμα και στο αρνητικό σενάριο, η μετοχή εξακολουθεί να εμφανίζει περιθώρια ανόδου 36%, ενώ στο θετικό σενάριο μπορεί να φτάσει στα 16 ευρώ, δηλαδή σε επίπεδα 129% υψηλότερα από τα σημερινά, σημειώνουν οι αναλυτές.

Η Axia Research μιλά για ένα μοναδικό investment case την Ελλάδα, καθώς η Lamda προσφέρει έναν συνδυασμό μιας σταθερής δραστηριότητας εμπορικών κέντρων και μιας μεγάλης ευκαιρίας δημιουργίας αξίας στο Ελληνικό.

Ειδικά για το Ελληνικό, οι αναλυτές επισημαίνουν ότι πολλές παράμετροι του έργου έχουν αλλάξει από το 2021, όταν αυτό ξεκίνησε. Συγκεκριμένα, η υλοποίηση του project προχωρά και η ορατότητα έχει βελτιωθεί, παρά τις κάποιες δικαιολογημένες καθυστερήσεις με δεδομένο το μέγεθος του έργου. Από την άλλη πλευρά, όμως, ο συνολικός πληθωρισμός έχει επηρεάσει το κόστος κατασκευής και τις τιμές πώλησης των κατοικιών. Την ίδια στιγμή, οι μεγάλες επιτοκιακές αυξήσεις λειτουργούν αρνητικά για μακροπρόθεσμα έργα όπως το Ελληνικό και μειώνουν τη διάθεση των επενδυτών για το real estate.

Κατόπιν τούτων, η Axia καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα τρέχοντα επίπεδα τιμών της μετοχής της Lamda είναι αδικαιολόγητα, καθώς προεξοφλούν κάποιο από τα εξής ακραία σενάρια:

– Εκτίναξη του κόστους των κτιρίων και των υποδομών του Ελληνικού. Θα αυξηθούν κατά 25% έναντι των αρχικών εκτιμήσεων, ενώ οι τιμές πώλησης θα παραμείνουν στα αρχικά επίπεδα, χωρίς η Lamda να κάνει διορθωτικές κινήσεις για τα επόμενα 15 χρόνια; Η Axia δεν το πιστεύει.

– Μείωση στις τιμές πώλησης στο Ελληνικό. Θα μειωθούν κατά 20% έναντι των αρχικών εκτιμήσεων ενώ η Lamda θα συνεχίσει να χτίζει για τα επόμενα 15 χρόνια; Απίθανο, σύμφωνα με τους αναλυτές.

– Αποτυχία στην στρατηγική του Ελληνικού. Θα σταματήσει το project και θα παραμείνει «παγωμένο» για 8 χρόνια, ενώ η Lamda θα συνεχίζει να κάνει πληρωμές για τη γη; Τα στοιχεία δείχνουν το αντίθετο.

– Αποτυχία στη στρατηγική των εμπορικών κέντρων. Μήπως τα δύο νέα malls που προγραμματίζονται για παράδοση το 2026/2027 και έχουν ήδη μισθωθεί σε ποσοστό 62% και 70% αντίστοιχα, δεν θα χτιστούν ποτέ; Μήπως από τα υπάρχοντα 4 malls, που είναι μισθωμένα σε ποσοστό 99%, θα μείνει σε λειτουργία μόνο το The Mall Athens; Απίθανο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ