Eurobank Equities: Τιμή στόχος 9,7 ευρώ και σύσταση buy για την HELLENiQ ENERGY

Eurobank Equities: Τιμή στόχος 9,7 ευρώ και σύσταση buy για την HELLENiQ ENERGY

Κάνει λόγο για ένα δυναμικό 2024

Σε αναβάθμιση της τιμής στόχου της HELLENiQ ENERGY σε 9,7 ευρώ, από 9,4 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Eurobank Equities, με την χρηματιστηριακή να δίνει σύσταση buy (αγορά) στη μετοχή. Πρόκειται για upside άνω του 3% από την προηγούμενη τιμή στόχο και περί του 22-23% σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο (7,9 ευρώ).

Ειδικότερα, το περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα ορίζεται στο 22,8%, το οποίο σε συνδυασμό με την αναμενόμενη μερισματική απόδοση της τάξης του 6,5%, οδηγεί σε συνολική απόδοση 29,3%.

Κάνοντας λόγο για ένα δυναμικό 2024, η Eurobank Equities επισημαίνει πως τα ισχυρά αποτελέσματα της τελευταίας διετίας σε συνδυασμό με την αύξηση του free float (ελεύθερη διασπορά) μετά το επιτυχημένο private placement (ιδιωτική τοποθέτηση) του 11% των μετοχών τον Δεκέμβριο του 2023 έφεραν την HELLENiQ ENERGY στο επίκεντρο τους τελευταίους μήνες, γεγονός που φάνηκε από τη σημαντική αύξηση του όγκου συναλλαγών το 2024.

Η χρηματιστηριακή αναμένει ότι το 2024 θα είναι άλλη μια χρονιά ισχυρής κερδοφορίας, εκτιμώντας ότι τα EBITDA του ομίλου για το σύνολο του έτους θα ανέλθουν στα 918 εκατ. ευρώ, -26% σε ετήσια βάση αλλά +60% υψηλότερα από τα επίπεδα του 2019. Επιπλέον, προβλέπει ότι θα είναι συνεχές το ενδιαφέρον για την HELLENiQ ENERGY τους επόμενους μήνες, εν όψει ενός πιθανού δεύτερου placement και της εταιρικής δραστηριότητας που σχετίζεται με τις μετοχές του ομίλου στην Elpedison και τη ΔΕΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ