Metlen: Στα 49 ευρώ ανεβάζει τον πήχυ η Edison – Περιθώριο ανόδου πάνω από 35%

Metlen: Στα 49 ευρώ ανεβάζει τον πήχυ η Edison – Περιθώριο ανόδου πάνω από 35%

H Metlen είναι στρατηγικά τοποθετημένη στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής μετάβασης

Στα 49 ευρώ, από τα 45 ευρώ προηγουμένως, ανεβάζει την τιμή-στόχο για την Metlen (πρώην Mytilineos) η Edison, βλέποντας περιθώριο ανόδου πάνω από 35%.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές του επενδυτικού οίκου, η Metlen είναι στρατηγικά τοποθετημένη στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής μετάβασης σαν μια ενοποιημένη εταιρεία κοινής ωφέλειας, ενώ έχει επίσης μια επιτυχημένη, πλήρως καθετοποιημένη πράσινη μεταλλουργική επιχείρηση. Τα δυνατά σημεία του ομίλου, σύμφωνα με την Edison, προέρχονται από τις συνέργειες σε όλα τα κομμάτια του, που βοηθούν στον στόχο της εταιρείας να γίνει παγκόσμια ηγετική δύναμη.

Στο πλαίσιο της πρόθεσης της Metlen να εισαχθεί στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, η Edison σημειώνει ότι η πιθανή ένταξή της στο FTSE 100 θα την έβρισκε, βάση κεφαλαιοποίησης, στην 90η θέση ενώ βάση κερδοφορίας θα έπρεπε να βρίσκεται στην 50η θέση, όπου σήμερα βρίσκονται εταιρείες με κεφαλαιοποίηση σχεδόν διπλάσιά της Metlen (περίπου 10 δισ. ευρώ).

Η Edison τονίζει το γεγονός πως η συνεχής αύξηση της αξίας της M Renewables, πλέον επιβεβαιώνεται και ενισχύεται από πρόσφατα ευρωπαϊκά deals στο χώρο των ΑΠΕ, το valuation των οποίων θα μπορούσε να οδηγήσει την αποτίμηση της αξίας του χαρτοφυλακίου της M Renewables, και μόνο, πάνω από τα 5 δισ. ευρώ.

Ο αναλυτής της Edison αποτιμά την αξία του χαρτοφυλακίου της M Renewables πάνω από τα 3,5 δισ. ευρώ (με ένα συνδυασμό DCF και peer group analysis), καθώς αντιλαμβάνεται ότι η Metlen υπερτερεί σημαντικά έναντι του ανταγωνισμού βάση ενός καλά διαφοροποιημένου μοντέλου ανάπτυξη ΑΠΕ, τόσο σε γεωγραφικό, όσο και σε επίπεδο ωριμότητας έργων. Για την Edison, εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι η Metlen είναι από τις λίγες εταιρείες ΑΠΕ που έχουν τη δυνατότητα να χρηματοδοτούν την ανάπτυξή τους με ίδια κεφάλαια. Τέλος, μέσω της πρόσφατης συμφωνία με τη ΔΕΗ και σε συνδυασμό με επερχόμενες αντίστοιχες συμφωνίες (Καναδάς, Χιλή, Αυστραλία, κλπ), η Metlen καταφέρνει να προσφέρει σημαντικό visibility (σε βάθος τουλάχιστον 6-7 ετών) της κερδοφορίας του Asset Rotation Model της, αυξάνοντας έτσι σημαντικά την αξία που της δίνει η αγορά.

Είναι χαρακτηριστικό πως η μέση τιμή-στόχος της Metlen πλέον διαμορφώνεται από το σύνολο των αναλυτών που καλύπτουν την εταιρεία κοντά στα 48 ευρώ (μεταξύ 46 και 50 ευρώ). Το γεγονός ότι, σε ένα τόσο μεγάλο αριθμό αναλυτών (10), το εύρος της τιμής-στόχου περιορίζεται μόλις στα 4 ευρώ, υποδηλώνει τόσο ότι το σύνολο της επενδυτικής κοινότητας προσβλέπει σε σημαντικό upside το επόμενο διάστημα, όσο και την εμπιστοσύνη της αγοράς στα ισχυρά θεμελιώδη της Metlen που διαχρονικά έχουν δημιουργήσει σημαντικές υπεραξίες για τους μετόχους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ