Euroxx: Ανεβάζει τον πήχη στα 48,2 ευρώ για τη Metlen

Euroxx: Ανεβάζει τον πήχη στα 48,2 ευρώ για τη Metlen

"Βλέπει" άνοδο 30%

Νέα τιμή-στόχο για τη μετοχή της Metlen / Mytilineos, στα 48,2 από 48 ευρώ δίνει η Euroxx σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση overweight, καθώς το περιθώριο ανόδου διαμορφώνεται στο 30%.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι η Metlen είναι στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής μετάβασης, με τους κλάδους ενέργειας και μετάλλων να αξιποιούν τη θετική συγκυρία της αυξημένης ζήτησης για προϊόντα αλουμινίου και projects ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η πρόσφατη συμφωνία με τη ΔΕΗ παρέχει σημαντική ορατότητα για τις ταμειακές ροές της εισηγμένης τα επόμενα 2-3 χρόνια, σημειώνει.

Με νέα εταιρική ταυτότητα και δέσμευση για περαιτέρω ανάπτυξη, η MYTILINEOS, ή τώρα Metlen Energy & Metals, βάζει πλώρη για διπλή εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και στοFTSE 100. Το αφήγημα παραμένει ισχυρό, κατά την άποψή μας, στο πλαίσιο μιας θετικών προοπτικών για το αλουμίνιο και την επέκταση των σχετικών με την ενέργεια δραστηριοτήτων, εστιάζοντας στον αυστηρό έλεγχο του κόστους και στις συγχωνεύσεις και εξαγορές προστιθέμενης αξίας που θα προωθήσουν περαιτέρω ενισχύουν την κάθετη ολοκλήρωση και την αύξηση των κερδών ανά μετοχή.

Ερωτήματα σχετικά με τη βιωσιμότητα των EBITDA σε ευμετάβλητους καιρούς έχουν απαντηθεί, κατά την άποψή μας, με την Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο να καθοδηγεί για 1,0-1,2 δισ. ευρώ EBITDA στο μέλλον με καθαρά κέρδη στην ανώτερη ζώνη ενός επιπέδου 600-700 εκατ. ευρώ. Για το 2024Ε, υποθέτουμε
τα EBITDA να φθάσουν τα 1,1 δισ. ευρώ, που μεταφράζεται σε αύξηση των κερδών ανά μετοχή κατά 7,1%, ή αλλιώς EUR 661 εκατ. σε συνολικό επίπεδο. Η δυναμική των επενδύσεων παραμένει ισχυρή, ενώ η επαναλαμβανόμενη κερδοφορία από το πρόγραμμα εναλλαγής περιουσιακών στοιχείων ανακουφίζει τις ανάγκες χρηματοδότησης, με τον καθαρό δανεισμό να είναι άνετα κάτω από το 1,6x το 2025Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ