Intralot: Περιθώριο ανόδου άνω του 35% βλέπει η Optima - Σύσταση "Buy" και τιμή στόχος 1,55 ευρώ

Intralot: Περιθώριο ανόδου άνω του 35% βλέπει η Optima - Σύσταση "Buy" και τιμή στόχος 1,55 ευρώ

Η χρηματιστηριακή προβλέπει μέση ετήσια άνοδο των πωλήσεων κατά 5,1% ως το 2027

Η Intralot είναι μία από τους κορυφαίου επιπέδου παρόχους τεχνολογίας παγκοσμίως για τις επιχειρήσεις λοταρίας και τυχερών παιχνιδιών και έχει δημιουργήσει μια ισχυρή αποτύπωμα στην αγορά Λοταρίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Επιπλέον, λειτουργεί αθλητικές στοιχήματα στην Αργεντινή και την Τουρκία και υπηρεσίες παρακολούθησης VLT στην Αυστραλία και τις ΗΠΑ σημειώνει η Optima bank σε νέα ανάλυση της και δίνει σύσταση "Buy" για τη μετοχή ανεβάζοντας την τίμη στόχο στα 1,55 ευρώ υποδηλώνοντας ένα ισχυρό περιθώριο ανόδου 35.7%.

Η αναδιάρθρωση αποδίδει καρπούς | Η Intralot έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε παγκόσμιο επίπεδο από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 και ξεκίνησε το 2019 να αναδιαρθρώνει τις δραστηριότητές της και το υψηλό επίπεδο χρέους της. Σε αυτό το φάσμα, ο όμιλος έχει αποχωρήσει από τις αναδυόμενες αγορές και από τις δραστηριότητες με άδεια και έχει μετατοπίσει την εστίασή του στις τεχνολογικές υπηρεσίες και σε τρεις κάθετους τομείς (λοταρία, παρακολούθηση VLT, αθλητικό στοίχημα). Επιπλέον, αποπλήρωσε πλήρως τα ομόλογα του Σεπτεμβρίου 2024, καθώς άντλησε 135,0 εκατ. ευρώ μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου τον Οκτώβριο του 2023, 130,0 εκατ. ευρώ μέσω έκδοσης εισηγμένου εταιρικού ομολόγου στο ΧΑ τον Φεβρουάριο του 2024 και 100,0 εκατ. ευρώ μέσω κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου με πέντε ελληνικές τράπεζες.

Αποτίμηση | Συνεχίζουμε την κάλυψη της Intralot με αξιολόγηση Buy και TP 1,55 ευρώ/μετοχή, υποδηλώνοντας ένα μεγάλο περιθώριο ανόδου 36%. Η αποτίμησή μας βασίζεται σε ένα μείγμα 50/50 μεταξύ DCF (TP: 1,52 ευρώ/μετοχή) και αποτίμησης από τους ομότιμους (TP: 1,57 ευρώ/μετοχή). Η μετοχή διαπραγματεύεται επί του παρόντος 7,4x EV/EBITDA24e, με ουσιαστική έκπτωση 33% σε σχέση με τους παγκόσμιους ομολόγους της και 6,9x EV/EBITDA25e, με έκπτωση 31% σε σχέση με τους ομολόγους της. Ωστόσο, το discount διευρύνεται περαιτέρω στο 43% όταν συγκρίνουμε την Intralot με εταιρείες με καθαρή ταμειακή θέση (διάμεση τιμή EV/EBITDA24e 13,0x), υποδεικνύοντας ότι αν η Intralot συνεχίσει να απομόχλευσε τον ισολογισμό της, υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο για επαναξιολόγηση. Με το δικό μας TP, η μετοχή θα έχει κεφαλαιοποίηση 934,3 εκατ. ευρώ και θα διαπραγματεύεται με EV/EBITDA24e 9,3x, με έκπτωση 16% σε σχέση με τους παγκόσμιους ανταγωνιστές της, η οποία δικαιολογείται λόγω του υπερδανεισμένου ισολογισμού της.

Προβλέπουμε CAGR πωλήσεων 5,1% κατά την περίοδο 2023-2027e, CAGR EBITDA 5,0% και CAGR καθαρού κέρδους 53%, υποθέτοντας οργανική ανάπτυξη από τις υπάρχουσες συμβάσεις και την ανάθεση μόνο μιας νέας σύμβασης το 2025e. Επιπλέον, προβλέπουμε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να παράγει FCFE CAGR 8,5% την ίδια περίοδο και να συνεχίσει την απομόχλευση με το καθαρό χρέος/EBITDA στο 1,3x το 2027e από 2,6x το 2023.

Ανοδικοί καταλύτες | Κύριοι ανοδικοί καταλύτες είναι α) η καλύτερη από την αναμενόμενη απόδοση των δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ, την Αργεντινή και την Τουρκία, β) η ανάθεση νέων συμβάσεων σε όλο τον κόσμο και στις ΗΠΑ και γ) η δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών στον παγκόσμιο τομέα τυχερών παιχνιδιών.

Αγορά ΗΠΑ | Ο όμιλος έχει ισχυρά ερείσματα στις ΗΠΑ με παρουσία σε 11 Πολιτείες. Οι ΗΠΑ αποτελούν τη βασική αγορά του ομίλου (45% των εσόδων) και προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης τόσο στον τομέα των λαχείων όσο και στον τομέα της παρακολούθησης των VLT, καθώς α) αρκετές συμβάσεις λαχείων θα λήξουν την περίοδο 2024e-2026e, β) η αγορά των online λαχείων είναι υποδιεισδυτική (μόλις το 7% της αγοράς είναι online έναντι >30% στην ΕΕ) και γ) τα VLT είναι νόμιμα μόνο σε 5 Πολιτείες, προσφέροντας μεγάλες ευκαιρίες για τα συστήματα παρακολούθησης των VLT.

Μειωτικοί κίνδυνοι | Οι βασικοί μειωτικοί κίνδυνοι είναι α) η απώλεια υφιστάμενων συμβάσεων, β) η αποτυχία να κερδηθούν νέες συμβάσεις, γ) ο κίνδυνος συναλλαγματικών ισοτιμιών και επιτοκίων, δ) ο νομικός κίνδυνος και ε) η εντατικοποίηση του ανταγωνισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ