Η Continental εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης τμήματος του ContiTech

 Η Continental εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης τμήματος του ContiTech

Η Continental έχει προχωρήσει σε μια σειρά από βήματα τα τελευταία χρόνια για την αναδιάρθρωση και την ενίσχυση της κερδοφορίας, καθώς η κεφαλαιοποίησή της υποχώρησε στα 13 δισεκατομμύρια ευρώ από 50 δισεκατομμύρια το 2018

Η γερμανική εταιρεία ανταλλακτικών αυτοκινήτων Continental εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης του τμήματος αυτοκινήτων που βρίσκεται επί του παρόντος σε πακέτο εντός της ContiTech, ανέφερε τη Δευτέρα το περιοδικό Magazin περιοδικό, επικαλούμενο πηγές της εταιρείας.

Η πιθανή πώληση θα είναι μέρος μιας ευρύτερης αναδιοργάνωσης της εταιρείας που σχεδιάζεται από τον Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου Βόλφγκανγκ Ράιτζλε και το εκτελεστικό συμβούλιο γύρω από τον διευθύνοντα σύμβουλο Νικολάι Σέτζερ, πρόσθεσε το δημοσίευμα, επικαλούμενο τις πηγές.

Η Continental έχει προχωρήσει σε μια σειρά από βήματα τα τελευταία χρόνια για την αναδιάρθρωση και την ενίσχυση της κερδοφορίας, καθώς η κεφαλαιοποίησή της υποχώρησε στα 13 δισεκατομμύρια ευρώ από 50 δισεκατομμύρια το 2018.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι αναδιοργανώνει την ContiTech από έξι τμήματα από ένα σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία-Ειρηνικό, ενώ συνδυάζει τις δραστηριότητές της σε αυτοκίνητα σε μια ξεχωριστή μονάδα προσανατολισμένη στην ηλεκτροκίνηση.

Σύμφωνα με το περιοδικό Magazin, αυτή η μονάδα - ειδικευμένη σε ιμάντες και συστήματα στεγανοποίησης με τζίρο άνω των 2 δισ. ευρώ - πρόκειται να διαχωριστεί από την επιχείρηση εντός δύο ετών. Θα μπορούσε να πουληθεί, να χωριστεί περαιτέρω ή να συγχωνευθεί με άλλη εταιρεία, ανέφερε η δημοσίευση.

Η εξαιρετικά κερδοφόρα επιχείρηση ελαστικών και το μη αυτοκινητιστικό τμήμα της ContiTech θα διατηρηθεί ως ο μελλοντικός πυρήνας, ανέφερε, επικαλούμενος ανώνυμο κορυφαίο διευθυντή που προειδοποίησε για την απειλή ρήξης του εργατικού δυναμικού εάν η επιχείρηση ελαστικών συνεχίσει να χρηματοδοτεί την επιχείρηση αυτοκινήτων.

Η εταιρεία δήλωσε τον Μάιο ότι η ContiTech θα ευθυγραμμιστεί εκ νέου με στόχο την ενίσχυση του αντίκτυπου και της αποτελεσματικότητάς της, χωρίς να παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ