Στο μικροσκόπιο της ΕΕ η προσφορά της Qualcomm για την ισραηλινή AutoTalks

 Στο μικροσκόπιο της ΕΕ η προσφορά της Qualcomm για την ισραηλινή AutoTalks

 

Δεκάπεντε χώρες της ΕΕ, όπως η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, οι Κάτω Χώρες, η Πολωνία, η Ισπανία και η Σουηδία, ζήτησαν να εξετασθεί η συμφωνία

 

Η US Chipmaker Qualcomm θα πρέπει να επιδιώξει την έγκριση της ΕΕ για την προγραμματισμένη εξαγορά της ισραηλινής chip maker autotalks, παρόλο που η συμφωνία είναι κάτω από το όριο κύκλου εργασιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφεραν οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ Παρασκευή.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε τη σημασία της συμφωνίας στους κατασκευαστές του αρχικού εξοπλισμού και σε άλλους που χρειάζονται πρόσβαση σε ημιαγωγούς οχήματος για όλα (V2X).

Ο παρατηρητής διαγωνισμού της ΕΕ ανακοίνωσε ότι 15 χώρες της ΕΕ, όπως η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, οι Κάτω Χώρες, η Πολωνία, η Ισπανία και η Σουηδία, ζήτησαν να εξετάσει τη συμφωνία.

Επεσήμανε ότι η Qualcomm θα πρέπει να εξασφαλίσει έγκριση από την ΕΕ για την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία πριν μπορέσει να κλείσει τη συμφωνία.

"Η συναλλαγή θα συνδυάσει δύο από τους κύριους προμηθευτές των ημιαγωγών V2X στον ΕΟΧ (Ευρωπαϊκή Οικονομική Περιοχή). Η τεχνολογία V2X είναι το κλειδί για τη βελτίωση της οδικής ασφάλεια ανέφερε η Επιτροπή σε δήλωση.

"Επομένως, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι οι πελάτες όπως οι κατασκευαστές πρωτότυπου εξοπλισμού ή οι διαχειριστές υποδομών διατηρούν πρόσβαση στην τεχνολογία V2X σε ανταγωνιστικές τιμές και συνθήκες".

Το AutoTalks κάνει ειδικά τσιπ που χρησιμοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας επικοινωνιών V2X για επανδρωμένα και χωρίς οδηγό οχήματα, με σκοπό τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ