Ινδία: Ντομάτες τέλος για τα McDonald's - Τις αφαιρεί από το μενού λόγω τιμών ρεκόρ

 Ινδία: Ντομάτες τέλος για τα McDonald's - Τις αφαιρεί από το μενού λόγω τιμών ρεκόρ

Η αύξηση των τιμών έρχεται όταν ο πληθωρισμός έπληττε τους καταναλωτές και οι Ινδοί μειώνουν την κατανάλωση ντομάτας

 

Τα εστιατόρια της αλυσίδας γρήγορου φαγητού McDonald's αφαίρεσαν τιςντομάτες από τα burgers και τα wraps τους σε πολλές περιοχές της Ινδίας, που πλήττονται από ελλείψεις προμηθειών και ανησυχίες για την ποιότητα μετά την εκτίναξη των τιμών των λαχανικών στα ρεκόρ.
Σε ορισμένες περιοχές, οι τιμές χονδρικής της βασικής παραδοσιακής ινδικής κουζίνας αυξήθηκαν κατά 288% μέσα σε ένα μήνα, φτάνοντας τις 140 ρουπίες (1,7 $) το κιλό την Παρασκευή, με τις τιμές λιανικής να είναι ακόμα υψηλότερες, ωθώντας πολλούς ανθρώπους να μειώσουν την κατανάλωση.


Η κυβέρνηση κατηγορεί για τις υψηλότερες τιμές της τομάτας την χαμηλή παραγωγική περίοδο, όταν οι βροχοπτώσεις των μουσώνων διαταράσσουν τη μεταφορά και τη διανομή, αλλά έρχεται αφότου οι καταναλωτές αντιμετώπισαν υψηλότερες τιμές ειδών, από γάλα έως μπαχαρικά τους τελευταίους μήνες.

«Παρά τις καλύτερες προσπάθειές μας, δεν είμαστε σε θέση να πάρουμε επαρκείς ποσότητες ντομάτας που περνούν από τους αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους μας», έγραφαν ανακοινώσεις που δημοσιεύτηκαν σε δύο καταστήματα McDonald's στο Νέο Δελχί.

«Είμαστε αναγκασμένοι να σας σερβίρουμε προϊόντα χωρίς ντομάτες».Οι διευθυντές καταστημάτων είπαν ότι το πρόβλημα οφείλεται σε ζητήματα ποιότητας στην αλυσίδα εφοδιασμού και όχι στην τιμολόγηση.

Σε μια δήλωση στα μέσα ενημέρωσης, η Connaught Plaza Restaurants, η οποία διαχειρίζεται περίπου 150 καταστήματα ως δικαιοδόχος του McDonald's στη βόρεια και ανατολική Ινδία, απέδωσε την απόφαση σε «προσωρινά» εποχιακά ζητήματα.
Ωστόσο, η Westlife Foodworld , ο δικαιοδόχος του McDonald's για τις δυτικές και νότιες περιοχές της Ινδίας, με 357 εστιατόρια, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν "σοβαρά ζητήματα που σχετίζονται με την ντομάτα".
Το πρόβλημα ήταν εποχιακό και ανάγκασε το 10% έως 15% των καταστημάτων της να σταματήσουν να σερβίρουν ντομάτες προσωρινά, ανέφερε.

Ωστόσο, τα καταστήματα McDonald's στο Δελχί εξακολουθούν να προσφέρουν φακελάκια κέτσαπ ντομάτας και ένα κοντινό εστιατόριο του Subway είπε ότι δεν υπήρχε προβλήματα με το σερβίρισμα ντομάτας.

Στην οικονομική πρωτεύουσα της Βομβάης, ο πωλητής λαχανικών Vijay Sharma είπε ότι οι πωλήσεις είχαν μειωθεί από τα 40 κιλά (88 λίβρες) που συνήθιζε να πουλούσε κάθε μέρα.

«Οι περισσότεροι πελάτες μου έχουν σταματήσει να αγοράζουν ντομάτες», είπε. «Τώρα, φέρνω μόνο πέντε κιλά».

Καθώς οι Ινδοί μειώνουν τις ντομάτες, ορισμένες επιχειρήσεις προτείνουν εναλλακτικές λύσεις.

"Οι τιμές ντομάτας ανεβαίνουν; Μαγειρέψτε με πελτέ ντομάτας!" προτρέπει μια διαφήμιση μεταξύ των αποτελεσμάτων που προέκυψαν από μια αναζήτηση για ντομάτες στην εφαρμογή αγορών BigBasket του ομίλου Tata.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ