Siemens Energy: Στα 7,4 δισ. ευρώ έφθασε η ζημιά στην αποτίμηση αγοράς

 Siemens Energy: Στα 7,4 δισ. ευρώ έφθασε η ζημιά στην αποτίμηση αγοράς

Υποβαθμίσεις και μειώσεις στόχων μετά τα προβλήματα σε τουρμπίνα ανεμογεννήτριας

 

Οι μετοχές της Siemens Energyυποχώρησαν για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση τη Δευτέρα, χτυπημένες από μια σειρά από μειώσεις τιμών-στόχων και υποβαθμίσεις αξιολόγησης μετά τα βαθύτερα από τα αναμενόμενα προβλήματα σε τουρμπίνα ανεμογεννήτριά της που προέκυψε την περασμένη εβδομάδα.

Η τιμή της μετοχής της μειώθηκε κατά 3,3% στις 1252 GMT, στο γερμανικό δείκτη DAX, ανεβάζοντας τη ζημία του ομίλου στην αποτίμηση της αγοράς στα 7,4 δισεκατομμύρια ευρώ από τότε που απέσυρε τις προοπτικές κερδών του αργά την Πέμπτη.

"Τώρα περιμένουμε τα πλήρη αποτελέσματα της ανάλυσης πριν βγάλουμε περαιτέρω συμπεράσματα", δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας απαντώντας σε ερώτημα του Reuters.

Η Citi μείωσε την εταιρεία σε "ουδέτερη" από "αγορά" ενώ ο Jefferies υποβάθμισε σε "διακράτιση" από "αγορά", μετά την απόσυρση του ομίλου από την καθοδήγηση κερδών του 2023 και το πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ που λέει ότι θα κοστίσει για την επίλυση των προβλημάτων.

«Μετά την προειδοποίηση, ενώ η μετοχή είναι τώρα πάνω από το ένα τρίτο φθηνότερη, η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ανάκαμψη έχει επηρεαστεί σοβαρά, όχι μόνο λόγω των δύσκολα ποσοτικοποιημένων κινδύνων σχετικά με τον καθορισμό προηγούμενων παραδόσεων, αλλά και λόγω της έλλειψης ορατότητας σε (Siemens Gamesa),» έγραψαν οι αναλυτές της Citi.

Επεσήμαναν ότι, ανάλογα με το εάν τα ζητήματα αξιοπιστίας θα μπορούσαν να περιοριστούν ή όχι, ήταν δυνατή μια τιμή ανά μετοχή μεταξύ 11 και 34 ευρώ, προσθέτοντας ότι ήταν βασικό τι θα έλεγε η Siemens Energy κατά τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου στις 7 Αυγούστου.


Οι μετοχές της τη Δευτέρα διαπραγματεύονταν περίπου 14 ευρώ η κάθε μία, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτάμιση μηνών.

Η Siemens Energy αναγκάστηκε να δημοσιεύσει μια σύντομη ad hoc δήλωση αργά την Πέμπτη με βάση περιορισμένες πληροφορίες, αποσύροντας τις προοπτικές κερδών της αφού κατέστη προφανές ότι τα ζητήματα θα προκαλούσαν κόστος άνω του 1 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ