Cosmote - Nova:  Γιατί χαίρονται Νεμπής και Σταθόπουλος

Cosmote - Nova:  Γιατί χαίρονται Νεμπής και Σταθόπουλος

 Εντυπωσιακή η ανταπόκριση που έτυχε από το κοινό- και δη το αθλητικό- η συμφωνία Cosmote και NOVA/EON να παρέχουν η μία το (αθλητικό)περιεχόμενο της άλλης

Η χρέωση μικρή- για αμφότερους τους παρόχους- με αποτέλεσμα σε διάστημα μηνός οι αιτήσεις να έχουν ξεπεράσει τις 50.000 εξέλιξη που έχει "υποχρεώσει" τα συμβεβλημένα συνεργεία να "τρέχουν και να μην φτάνουν", ενώ πιένες γνωρίζει η κίνηση στο δίκτυο των καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;

Πολλαπλά οφέλη σύμφωνα με αναλυτές οι οποίοι παρακολουθούν τον ΟΤΕ. Αφ' ενός αύξηση μεριδίων, εσόδων-για την Cosmote TV, συνακόλουθα για τα ενοποιημένα ομιλικά, αφ' ετέρου περαιτέρω πίεση στις άλλες πλατφόρμες με ότι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει σε εύθετο επενδυτικό χρόνο.

Παράλληλα, μέσω της συμφωνίας με την Cosmote ενισχύεται η διαπραγματευτική θέση της BC Partners ώς προς το "εύλογο τίμημα" που διεκδικεί για την πώληση μέρους του χαρτοφυλακίου του United Group. Ως γνωστόν σε εξέλιξη η διαδικασία για το ενδεχόμενο πώλησης της NOVA με 5 σχήματα Searchlight Capital Partners, Warburg Pincus, Saudi Telecom Company, Εtisalat και APAX Partners να έχουν προκριθεί (από τα τέλη Αυγούστου) στην τελική φάση (των δεσμευτικών προσφορών).

Με την λεπτομέρεια της πρότερης θητείας του Νίκου Σταθόπουλου στην APAX Partners- θυμίζοντας πως το 2005 ως partner τότε του αγγλικού fundείχε διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξαγορά- τότε- της ΤΙΜ Hellas- να κυκλοφορεί σε τραπεζικά γραφεία ως λόγος πιθανής επικράτησης των λονδρέζων στην απόκτηση της NOVA.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα μπορούσε να ενεργοποιηθούν και άλλα σενάρια, πάντα σύμφωνα με πηγές κοντά στην διαδικασία, λ.χ. συνεργειών με Vodafone, ενεργότερης συνεργασίας με ΟΤΕ/Τelekom e.t.c. Αλλά αυτά σε αρκετά πιο ύστερη φάση, και με την προϋπόθεση πως το APAX Partners θα αποκτήσει την ΝΟVA.

==============================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ