Έπειτα από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε κέντρο κράτησης στην υπό ρωσικό έλεγχο πόλη Ολένιβκα που στέγαζε Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας κατηγόρησε την Ρωσία ότι διέπραξε έγκλημα πολέμου βομβαρδίζοντας κέντρο κράτησης στην υπό ρωσικό έλεγχο πόλη Ολένιβκα που στέγαζε Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου.
«Καλώ όλους τους εταίρους να καταδικάσουν με δριμύτητα αυτήν την κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και να αναγνωρίσουν την Ρωσία ως τρομοκρατικό κράτος», έγραψε στο Twitter ο Ντμίτρο Κουλέμπα.
Η Ουκρανία και η Ρωσία κατηγόρησαν αλλήλους για το πλήγμα στην Ολένιβκα. Η Μόσχα ανεβάζει στους 40 τους νεκρούς από την επίθεση.
===============================================
Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες του fpress.gr αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση του fpress.gr για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.





















