Η πλειονότητα των κρουσμάτων καταγράφηκε στην Ευρώπη, αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνεχίζει να λαμβάνει δεκάδες ειδοποιήσεις για αδιευκρίνιστης αιτιολογίας κρούσματα ηπατίτιδας σε παιδιά, με συνολικά σχεδόν 230 πιθανά κρούσματα σ’ ολόκληρο τον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα ο οργανισμός.
«Έτσι, την 1η Μαΐου, τουλάχιστον 228 κρούσματα είχαν επισημανθεί στον ΠΟΥ σε 20 χώρες, και περισσότερα από 50 άλλα κρούσματα ερευνώνται», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Ταρίκ Γιασάρεβιτς στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων από τις υπηρεσίες του ΠΟΥ στη Γενεύη.
«Τα κρούσματα αυτά επισημάνθηκαν σε τέσσερις από τις έξι περιφέρειες του ΠΟΥ», πρόσθεσε.
Τα αίτια αυτών των σοβαρών φλεγμονών του ήπατος παραμένουν άγνωστα.
Η πλειονότητα των κρουσμάτων καταγράφηκε στην Ευρώπη, αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η ηπατίτιδα αυτή πλήττει κυρίως τα παιδιά κάτω των 10 ετών και εκδηλώνεται με συμπτώματα όπως ίκτερος, διάρροιες, εμετοί και κοιλιακοί πόνοι. Σε ορισμένα κρούσματα χρειάστηκε να γίνει μεταμόσχευση ήπατος. Τουλάχιστον ένα παιδί απεβίωσε.
Οι συνήθεις ιοί, στους οποίους οφείλονται οι οξείες ιογενείς ηπατίτιδες (από την Α ως την Ε), δεν έχουν εντοπισθεί σε κανένα από τα κρούσματα, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) και τον ΠΟΥ.
Μια ανάλυση των μυστηριωδών αυτών κρουσμάτων ηπατίτιδας στις ΗΠΑ οδήγησε τις αμερικανικές υγειονομικές αρχές να προκρίνουν την περασμένη εβδομάδα το ενδεχόμενο ενός αδενοϊού, χωρίς ωστόσο να αποφανθούν οριστικά πως οφείλονται σ’ αυτόν.
Οι αδενοϊοί είναι συνηθισμένοι ιοί και εν γένει περισσότερο γνωστοί για πρόκληση αναπνευστικών συμπτωμάτων, επιπεφυκίτιδας ή πεπτικών διαταραχών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
===============================================
Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες του fpress.gr αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση του fpress.gr για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.





















