Επικεντρώνεται, σε πράσινες πολιτικές και στην εισαγωγή περισσότερης ενέργειας από άλλες χώρες
Η Ολλανδία σχεδιάζει να σταματήσει να χρησιμοποιεί ρωσικά ορυκτά καύσιμα μέχρι το τέλος του χρόνου, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση με την δέσμευση να δαπανήσει 623 εκατομμύρια ευρώ κατά προσέγγιση σε πρωτοβουλίες προς εταιρείες για αποθήκευση φυσικού αερίου σε μεγάλες εγκαταστάσεις φύλαξης.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι επικεντρώνεται στην εξοικονόμηση στον τομέα της ενέργειας, σε περισσότερο πράσινες πολιτικές και στην εισαγωγή περισσότερης ενέργειας από άλλες χώρες.
Περίπου το 44% της ολλανδικής ενεργειακής χρήσης βασίζεται στο φυσικό αέριο-ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη–αλλά μόλις το 15% του ολλανδικού φυσικού αερίου περίπου προέρχεται από τη Ρωσία, σύμφωνα με κυβερνητικές εκτιμήσεις.
Στο πλαίσιο των προσπαθειών απεξάρτησης από τη Ρωσία η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αποζημιώσει εταιρείες επειδή αποθήκευσαν φυσικό αέριο σε εγκαταστάσεις στο Μπέργκερμιρ– από τις μεγαλύτερες τέτοιες εγκαταστάσεις στην Ευρώπη–ενόψει του χειμώνα.
===============================================
Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες του fpress.gr αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση του fpress.gr για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.





















