Η Τουρκία δεν σεβάστηκε ούτε την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων που προκάλεσε το κεμαλικό καθεστώς
Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία, εξαπολύοντας νέα επίθεση στην Ελλάδα, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, εξέδωσε προκλητική ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «φρικαλεότητες της Ελλάδας» και για δηλώσεις «που αποσκοπούν στη διαστρέβλωση της ιστορίας».
Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: Η Ημέρα Μνήμης θα μένει ζωντανή μέχρι τη δικαίωση
«Αν και δε πρέπει να ξεχνάμε τις άμεσες φρικαλεότητες που έχει διαπράξει η Ελλάδα σε αυτά τα εδάφη, απορρίπτουμε εντελώς τις αβάσιμες δηλώσεις του ελληνικού κοινοβουλίου και των αρχών με το πρόσχημα της επετείου της 19ης Μαΐου του 1919 που αποσκοπούν στη διαστρέβλωση της ιστορίας. Ομοίως καταδικάζουμε τις προσπάθειες των αντι-τουρκικών ομάδων και συμφερόντων να εξαπατήσουν τρίτες χώρες προβάλλοντας τις κατηγορίες εκτός Ελλάδος που δεν έχουν καμία βάση», αναφέρει μεταξύ άλλων η μακροσκελής ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.
Yunanistan’da 19 Mayıs 2021 Tarihinde Düzenlenen Bazı Etkinlikler ve Yapılan Açıklamalar Hk. https://t.co/nAlB3ndQF6 pic.twitter.com/sOINnLmNHp
— T.C. Dışişleri Bakanlığı (@TC_Disisleri) May 19, 2021
===============================================
Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες του fpress.gr αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση του fpress.gr για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.





















