«Ο φόβος εξαπλώνεται στο ελληνικό νησί της Μυκόνου. Ο φόβος για τη μαφία, η οποία έχει ανακαλύψει πως αυτό το παραδεισένιο μέρος για διακοπές είναι χρυσωρυχείο και θέλει να το ξεζουμίσει ακόμη και με τη βία – και δεν διστάζει να προβεί και σε φόνους», γράφει η BILD για τη μαφία που δραστηριοποιείται στη Μύκονο.
Το γερμανικό μέσο αναφέρεται στην πρόσφατη δολοφονία του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη, «ο οποίος είχε μία μεγάλη έκταση γης 38 εκταρίων στη Μύκονο δίπλα σε ένα ξενοδοχείο που βρισκόταν υπό κατασκευή. Αυτό όμως δεν άρεσε στην ελληνική μαφία, η οποία ήθελε να βγάλει πολλά χρήματα από το οικόπεδο. Σύμφωνα μάλιστα με την αστυνομία δινόταν και αμοιβή ύψους 100.000 ευρώ για το κεφάλι του τοπογράφου, ο οποίος θεωρούνταν γνώστης της αγοράς ακινήτων του νησιού».
Το οργανωμένο έγκλημα στη χώρα, συνεχίζει η BILD, «έχει ανακαλύψει εδώ και καιρό πόσο κερδοφόρα είναι τα τουριστικά θέρετρα. Έτσι, όπως αναφέρει και η βρετανική Daily Mail, προσπαθεί να ελέγξει τις τοπικές αρχές, όπως και τοπογράφους και μεσίτες.
Πηγη: DW
===============================================
Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες του fpress.gr αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση του fpress.gr για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.





















