Η εταιρεία ζητά από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών να γίνει δεκτή η αίτηση και να κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης.
Αίτηση πτώχευσης ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατέθεσε το πρακτορείο τύπου “Ευρώπη”. Σύμφωνα με την αίτηση που κατατέθηκε, η εταιρεία (με διακριτικό τίτλο “Ευρώπη Πρακτορείο Διανομής Τύπου ΑΕ” )αναφέρεται σε επαπειλούμενη παύση πληρωμών και για αδυναμία συνέχισης της παραγωγικής της δραστηριότητας, επικαλούμενη τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες και την κρίση στο χώρο του Τύπου.
Η εταιρεία σημειώνει στην αίτησή της ότι οι προσπάθειες εξορθολογισμού του κόστους και περιορισμού των δαπανών, δεν ήταν ικανές να αποτρέψουν τη διακοπή της λειτουργίας της εταιρείας. Ως αποτέλεσμα, οι πιστώτριες τράπεζες έχουν προβεί σε καταγγελίες των δανειακών συμβάσεων και πλέον έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες και άμεσα απαιτητές οφειλές 13 εκατ. ευρώ. Επίσης, πολλοί από τους συνολικά 262 εργαζόμενους έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας και σε κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, ενώ υπάρχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία ύψους 1,18 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία ζητά από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών να γίνει δεκτή η αίτηση και να κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης. Η συζήτηση της αίτησης ορίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 8 Νοεμβρίου 2017.
===============================================
Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες του fpress.gr αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση του fpress.gr για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.





















