Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Αegean, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014, ανήλθε στα 133,9 εκατ. ευρώ, ενώ το αποτέλεσμα μετά από φόρους στο εποχικά πιο αδύναμο τρίμηνο του χρόνου διαμορφώθηκε σε ζημιές, ύψους 8,4 εκατ. ευρώ.
Σε συγκρίσιμη βάση (pro-forma), λαμβάνοντας υπόψη τα μεγέθη και των δύο εταιρειών (AEGEAN & Olympic Air), την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, το αποτέλεσμα βελτιώθηκε σημαντικά, σε σύγκριση με ζημιές, ύψους 13,2 εκατ. ευρώ, το πρώτο τρίμηνο 2013.
Σημειώνεται ότι τα μεγέθη δεν είναι συγκρίσιμα με τα αντίστοιχα δημοσιευμένα μεγέθη της μητρικής του πρώτου τριμήνου 2013, καθώς το προηγούμενο έτος δεν είχε ενοποιηθεί η Olympic Air, η οποία εξαγοράστηκε τον Οκτώβριο του 2013.
H αθροιστική επιβατική κίνηση των δύο εταιρειών, για το πρώτο τρίμηνο 2014, ανήλθε σε 1,6 εκ. επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση κατά 12%. Στο δίκτυο εσωτερικού ταξίδεψαν 930 χιλ. επιβάτες, πετυχαίνοντας αύξηση 17%, ενώ 700 χιλ. επιβάτες ταξίδεψαν στο δίκτυο εξωτερικού, εμφανίζοντας αύξηση 6%. Η πληρότητα αυξήθηκε κατά 1,8%, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, φθάνοντας το 73%.
Οι λειτουργικές ταμειακές ροές της εταιρείας βελτιώθηκαν σημαντικά, με αποτέλεσμα τα ταμειακά διαθέσιμα να αυξηθούν στα 274 εκατ. ευρώ από 239 εκατ. ευρώ, το Δεκέμβριο 2013.
===============================================
Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες του fpress.gr αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση του fpress.gr για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.





















