Βελτιωμένη προσφορά για τον ΟΠΑΠ ζητά το ΤΑΙΠΕΔ

Βελτιωμένη προσφορά για τον ΟΠΑΠ ζητά το ΤΑΙΠΕΔ
Βελτιωμένη προσφορά ζήτησε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) από την κοινοπραξία EmmaDelta προκειμένου να αποκτήσει το 33% του ΟΠΑΠ, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν πριν από λίγο, η προσφορά της κοινοπραξίας υπολείπεται του ποσού που έχει αποτιμηθεί το σγκεκριμένο ποσοστό από τους ανεξάρτητους εκτιμητές που είχε ορίσει το ΤΑΙΠΕΔ.

Σημειώνεται ότι οικονομική προσφορά της EmmaDelta ήταν η μοναδική, επί της ουσίας, παρά τη συμμετοχή της ThirdPoint στο διαγωνισμό, καθώς η τελευταία υπέβαλε προσφορά υπό αίρεση, γεγονός που όπως επεσήμαναν οι χρηματοοικονομικοί και νομικοί σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ, δεν επιτρεπόταν από τη διαδικασία του διαγωνισμού, οπότε και δεν αποσφργίστηκε

Η ανακοίνωση

Εξετάστηκαν σήμερα από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), σε κοινή συνεδρίαση με το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων, οι φάκελοι υποψηφιότητας για την απόκτηση ποσοστού 33% της ανώνυμης εταιρείας «Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου Α.Ε. (ΟΠΑΠ Α.Ε.)», που είχαν υποβάλει οι υποψήφιοι EmmaDelta και ThirdPoint στις 17 Απριλίου 2013.

Αποφασίστηκε ομόφωνα η μη αποσφράγιση της οικονομικής προσφοράς της ThirdPoint, καθώς υπέβαλε προσφορά υπό αίρεση, γεγονός που όπως επεσήμαναν οι χρηματοοικονομικοί και νομικοί σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ, δεν επιτρεπόταν από τη διαδικασία του διαγωνισμού. Ως εκ τούτου, αποσφραγίστηκε μόνο η οικονομική προσφορά της EmmaDelta, παρουσία εκπροσώπων της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αφού έλαβε υπόψη το προσφερόμενο ποσό, την εισήγηση των χρηματοοικονομικών του συμβούλων DeutscheBank και NBGSecurities, την αποτίμηση που διενήργησε ο ανεξάρτητος αποτιμητής Duff & Phelps και τη γνώμη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, ζήτησε από την EmmaDelta να υποβάλει βελτιωμένη προσφορά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα συνεδριάσει εκ νέου για το θέμα εντός της εβδομάδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ