Εργοστάσιο στον Κόλπο ετοιμάζει η Γιώτης

  Εργοστάσιο στον Κόλπο ετοιμάζει η Γιώτης
Σε επαφές με Σαουδαραβικά κεφάλαια βρίσκεται η ελληνική βιομηχανία Γιώτης η οποία εμφανίζεται αποφασισμένη να περάσει στην αντεπίθεση στις διεθνείς αγορές.


H επιχείρηση σχεδιάζει τη δημιουργία μονάδων παραγωγής μέσω κοινοπραξιών στις αραβικές αγορές και περαιτέρω διείσδυση στην Κίνα, ενώ σε εγχώριο επίπεδο βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη λειτουργία του νέου εργοστάσιου της στο Αγρίνιο.
Σύμφωνα με τη διοίκηση " έχοντας κάνει ήδη το πρώτο βήμα στην Αίγυπτο όπου τοπική μικρή βιομηχανία έχει αναλάβει το packaging των κωδικών της Γιώτης, το τελευταίο διάστημα έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με εταίρους από τη Μέση Ανατολή - Αφρική προκειμένου να δημιουργηθούν κοινοπρακτικά σχήματα που θα στηρίξουν τη δημιουργία τοπικών μονάδων παραγωγής".
Σε ότι αφορά το εξαγωγικό σκέλος η εταιρεία η οποία με τα προϊόντα της έχει παρουσία σε αρκετές διεθνείς αγορές ετοιμάζεται για την είσοδό της στην Κίνα.
Σύμφωνα με τη διοίκηση " η προσπάθεια ενίσχυσης της εξωστρέφειας υποστηρίζεται από ένα στρατηγικό πλάνο, που προβλέπει τη μελέτη των αγορών και των κατά τόπους συνηθειών, τη δημιουργία νέων προϊόντων και τη συνεργασία με κατά τόπους δίκτυα αντιπροσώπων. Οι χώρες άμεσης προτεραιότητας είναι οι βαλκανικές, οι αραβικές καθώς και η Κίνα".
Σημειώνεται ότι οι εξαγωγές μέχρι στιγμής αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% του συνολικού της τζίρου, με τα προϊόντα Γιώτη να έχουν παρουσία σε 25 αγορές.
Όσον αφορά στο εν εξελίξει επενδυτικό πλάνο της Γιώτης 2012-2016 συνολικού ύψους 12 εκατ. ευρώ, στο επίκεντρο βρίσκεται η έναρξη δημιουργίας και νέου εργοστασίου της εταιρίας στο Αγρίνιο έκτασης 10.000τ.μ., πρώην Φλώρα, το οποίο συνιστά επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το σχεδιασμό η έναρξη λειτουργίας του αναμένεται τον Οκτώβριο, ενώ στις εγκαταστάσεις του Αγρινίου προγραμματίζεται να γίνεται η επεξεργασία των πρώτων υλών.
Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία διαθέτει επίσης εγκαταστάσεις σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη και Κέντρο Logistics, απασχολώντας συνολικά πάνω από 300 εργαζόμενους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ