Πισίνες, χαμάμ και κρεμαστούς κήπους σε διαμέρισμα στο Λυκαβηττό. Φωτο & Video

Πισίνες, χαμάμ και κρεμαστούς κήπους σε διαμέρισμα στο Λυκαβηττό. Φωτο & Video
Τα κατάφερε τελικά ο Μίλτος Καμπουρίδης και μετά από 5 σχεδόν έτη (ρεκόρ) έκανε εγκαίνια στο φιλόδοξο αστικό οικιστικό project, One Athens.

Το κτίριο πολυτελών κατοικιών στο Λυκαβηττό που έτεινε να χαρακτηριστεί γεφύρι της Άρτας. «Τώρα πρέπει να τελειώσει βέβαια και το υπόλοιπο και να βρει αγοραστές για τα απούλητα» λένε κάποιοι. Την επένδυση υλοποίησε η «Κυκλάμινο» συμφερόντων του επιχειρηματία και ισχυρίζεται ότι είναι ύψους 70 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το κτίριο που φτιάχτηκε το 1957 στον περιφερειακό του Λυκαβηττού λίγο πριν το «St George Lycabettus» που στέγασε τις σχολές σχεδίου Κωνσταντίνου Δοξιάδη και αργότερα φιλοξένησε τη Δέλτα Πληροφορική και τη Unisystems.

Το συγκρότημα διαθέτει πισίνα, χαμάμ, αίθουσα συσκέψεων (sic) και πέντε από τα δεκαεννέα διαμερίσματα (από 70 έως και 100 τετραγωνικά) έχουν άλλη ιδιωτική πισίνα, SPA και κρεμαστούς κήπους (ταράτσα). Το «ζητηματάκι» της κρίσης ταλαιπώρησε λιγάκι τον επιχειρηματία αλλά η αγορά μεζονέτων σε γειτονικά κτήρια από ορισμένους εφοπλιστές και η ανακατασκευής τους σε υπερπολυτελείς κατοικίες λέγεται πως αναβάθμισε την, εξαιρετικής θέας, περιοχή και επέτρεψε τη βιωσιμότητα του business plan. Τώρα βέβαια με τον φόρο υπεραξίας στα ακίνητα προφανώς και δημιουργείται ένα θέμα για τους αγοραστές.

Μαζί με τον D. Loeb, της Third Point που είναι βασικός μέτοχος της εταιρίας Dolphin Capital του Καμπουρίδηαναπτύσσουν και εκμεταλλεύονται πλέον projects όπως το Amanzoe, το υπερπολυτελές θέρετρο στο Πόρτο Xέλι ή το νέο Αmanzoe που δρομολογείται για την Τζιά. Επίσης ελέγχουν επενδύσεις, σε διάφορα στάδια, αλλού όπως στα Sitia Bay Golf Resort, Scorpio Bay Resort, Lavender Resort, Plaka Bay Resort και Thiopetra. Στο Σκορπονέρι Βοιωτίας συνεργάσθηκε και με των ινδικών συμφερόντων όμιλο ξενοδοχείων Oberoi, ενώ αλλού με φημισμένους αρχιτέκτονες όπως οι Hart Howerton (Plaka), Ed Tuttle (Amanozoe), John Heah (Tζιά) και Gary Player- Chad Oppenheim (Lavender).

O Μίλτος Καμπουρίδης είναι παντρεμένος με την κόρη του Γ. Βερνίκου, Μαρίνα.

Περισσότερα στην εφημερίδα Παραπολιτικά που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα με δυνατές προσφορές και αποκαλύψεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ