Σήμερα κληρώνει για το Ελληνικό

Σήμερα κληρώνει για το Ελληνικό
Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει το Ταμείο Αξιοποίηση Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) προκειμένου να εξετάσει την οικονομική προσφορά που υπέβαλλε η κοινοπραξία της Lamda Development για το έργο.


Πρώτα θα αποσφραγιστεί το τίμημα του ανεξάρτητου αποτιμητή, και αμέσως μετά η οικονομική προσφορά της κοινοπραξίας στην οποία συμμετέχουνη αραβική εταιρεία real estate Αl Maabar από το Αμπου Ντάμπι, ο κινεζικός όμιλος Fosun Group, και η Lamda.
Σύμφωνα πάντως με την ανακοίνωση που είχε εκδώσει το Ταμείο την περασμένη εβδομάδα οπότε και έκανε αποδεκτή την τεχνική προσφορά της Lamda, «διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει βελτιωμένη οικονομική προσφορά. Εν συνέχεια, οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι (Citigroup, Piraeus Bank) με τη συνδρομή του διεθνώς εξειδικευμένου συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Happold Consulting, θα προχωρήσουν στην αξιολόγηση του ευλόγου της οικονομικής προσφοράς, με βάση διεθνώς αποδεκτές διαδικασίες και πρότυπα αξιολόγησης».
Σύμφωνα με έκθεση του ΙΟΒΕ, η αξιοποίηση της περιοχής αναμένεται να συμβάλλει ώστε στην περίοδο 2014-2025 να δημιουργηθούν σταδιακά 35.000 νέες θέσεις εργασίας χωρίς να συνυπολογίζονται οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν από τη λειτουργία των εγκαταστάσεων σε μεσο-μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
Παράλληλα, σε όλη την περίοδο κατασκευής του έργου θα παρατηρηθεί σημαντική επιτάχυνση της οικονομικής δραστηριότητας οφειλόμενη στη συνδυασμένη επίδραση της αυξημένης επενδυτικής ζήτησης και ιδιωτικής κατανάλωσης, με αποτέλεσμα στο τέλος της περιόδου εκτίμησης (έτος 2025) το ΑΕΠ να είναι κατά 1,2% υψηλότερο από αυτό που θα ήταν αν δεν είχε παραχωρηθεί και αξιοποιηθεί η περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ