Μηταράκης:Ουσιαστική η πρόταση της Lamda Development για το Ελληνικό

Μηταράκης:Ουσιαστική η πρόταση της Lamda Development για το Ελληνικό
Ουσιαστική χαρακτήρισε την επενδυτική πρόταση της Lamda Development για το Ελληνικό ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Νότης Μηταράκης.


Με αφορμή την κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού ο κ. Μηταράκης ανέφερε πως μετά από μια επίπονη και συστηματική προσπάθεια η Κυβέρνηση έχει στα χέρια της για πρώτη φορά μια ουσιαστική επενδυτική πρόταση για το Ελληνικό. Όπως τόνισε πρόκειται για μια πρόταση «ελληνική», που στηρίζεται από επενδυτές χωρών στις οποίες η Κυβέρνηση επικέντρωσε τις προσπάθειες της τους τελευταίους 18 μήνες.
«Αποτελεί την μεγαλύτερη επενδυτική πρόταση που έχει κατατεθεί στη χώρα μας, προσελκύοντας σημαντικότατα ξένα κεφάλαια. Μια πρόταση που η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ θα εξετάσουν με προσοχή καθώς η αξιοποίηση του Ελληνικού θα δημιουργήσει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την Αττική και την ελληνική οικονομία. Αποκτάμε με ιδιωτικά κεφάλαια ένα βιώσιμο μητροπολιτικό πάρκο 2 χιλιάδων στρεμμάτων και μια συνολική επένδυση άνω των 7 δισ. ευρώ. Δημιουργώντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας», σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ