Eπενδυτικά σχέδια 1,5 δις ευρώ κατατέθηκαν στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης

Eπενδυτικά σχέδια 1,5 δις ευρώ κατατέθηκαν στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης
Πλήθος επενδυτικών προτάσεων -278 στο σύνολο τους κατατέθηκαν - για τη Β. Ελλάδα, με συνολικό προϋπολογισμό άνω του 1,5 δις ευρώ έχουν κατατεθεί στην αρμόδια διεύθυνση Οικονομίας και Τουριστικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης.

Ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης Θεόδωρος Καράογλου παρέδωσε σήμερα άλλες δύο επιταγές επιχορήγησης επενδυτικών σχεδίων που εντάχθηκαν στον αναπτυξιακό νόμο, συνολικού ύψους 4,9 εκατομμυρίων ευρώ.
Η πρώτη επιταγή, ύψους 3,3 εκατομμυρίων ευρώ, παραδόθηκε στον εκπρόσωπο της εταιρείας «ALFA-BETA ROTO ΑΒΕΕ» Χαράλαμπο Αργυρόπουλο. Η εταιρία εδρεύει στην Κομοτηνή και δραστηριοποιείται στην παραγωγή εύκαμπτων υλικών συσκευασίας.
Τη δεύτερη επιταγή, ύψους 1,6 εκατομμυρίου ευρώ, παρέλαβε ο επιχειρησιακός διευθυντής της «MLS Πληροφορική» Γιάννης Ζάννας και αντιστοιχεί στην κάλυψη του 75% του επενδυτικού σχεδίου, που κατέθεσε η εταιρεία. Είχε προηγηθεί τον περασμένο Μάρτιο η προκαταβολή από το ΥΜΑΘ του 25% της συγκεκριμένης επένδυσης.
Οι κ.κ. Αργυρόπουλος και Ζάννας ευχαρίστησαν τον υπουργό Μακεδονίας και Θράκης και τα στελέχη της αρμόδιας διεύθυνσης καθώς, όπως είπαν, «η χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων διοχετεύει άμεση ρευστότητα στις επιχειρήσεις και έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την ελληνική οικονομία».
Από την πλευρά του. ο κ. Καράογλου ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως το επενδυτικό κλίμα στη Βόρεια Ελλάδα βελτιώνεται καθημερινά και η περιοχή μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ