Κ. Χατζηδάκης: Αύξηση 40% στην υποβολή επενδυτικών σχεδίων

 Κ. Χατζηδάκης: Αύξηση 40% στην υποβολή επενδυτικών σχεδίων
H καθυστέρηση των επενδύσεων με fast track διαδικασίες έχουν κολλήσει λόγω των προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές.


Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Ντόρας Μπακογιάννη, , ο οποίος παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το εξάμηνο του 2013 υπήρξε αύξηση υποβολής επενδυτικών σχεδίων σε ποσοστό 40% σε σχέση με το 2012.
Από τα 39 σχέδια που έχουν υποβληθεί στην κεντρική υπηρεσία, αξιολογήθηκαν και τα 39. Στις περιφέρειες υποβλήθηκαν 92, εκ των οποίων αξιολογήθηκαν 68 επενδυτικά σχέδια.
«Δεν έχουμε επενδυτική Ανοιξη, αλλά κάτι έχει ξεκινήσει να κινείται με διάφορες εταιρείες που εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους. Αυτό που απομένει είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών που δεν θα γίνει ξαφνικά. Γίνεται βαθμηδόν» δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε:
«Αυτό είναι που εμποδίζει την προσπάθεια στο fast track. Η καθυστέρηση δεν σχετίζεται με το δικό μας ή άλλα υπουργεία, αλλά με την αγορά, με τους ίδιους τους επενδυτές και με το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν. Δεν υπάρχει επενδυτής που θα σας πει ότι κάποια υπηρεσία της δημόσιας διοίκησης τον καθυστέρησε, ψάχνουν τα χρήματα που χρειάζονται για να προωθήσουν τις επενδύσεις τους. Αυτή είναι η δυσκολία.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ