Δεκαήμερη παράταση για τέλη κυκλοφορίας και πινακίδες

Δεκαήμερη παράταση για τέλη κυκλοφορίας και πινακίδες
  Δεκαήμερη παράταση-ανάσα «προσφέρει», αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά τις επόμενες ώρες, η απεργία των εφοριακών στους φορολογούμενους που δεν έχουν προλάβει να πάρουν τα τέλη κυκλοφορίας για το ΙΧ τους, αλλά και σε όσους δεν πρόλαβαν να καταθέσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει παράταση έως τις 10 Ιανουαρίου για τη χορήγηση του σήματος τελών κυκλοφορίας και την κατάθεση πινακίδων. Η παράταση δίνεται προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα εξυπηρέτησης των πολιτών που δημιουργούνται από τη 48ωρη απεργία των εφοριακών που έχει προγραμματισθεί για αύριο και την Παρασκευή αλλά και την αυξημένη προσέλευση φορολογούμενων στις εφορίες που καταθέτουν δηλώσεις ακινησίας των οχημάτων τους.

Προσπαθεί ο Βενιζέλος

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να συναντήσει σήμερα τους εκπροσώπους των συνδικαλιστών,προκειμένου να συζητήσει τα αιτήματά τους και να τους μεταπείσει να αναστείλους τις κινητοποιήσεις.

Σήμερα οι εφοριακοί έχουν προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου όπου θα παρουσιάσουν τα αιτήματά τους. Ανάμεσα στα αιτήματα ξεχωρίζει αυτό της θέσπισης αντικειμενικής διαδικασίας για την απαλλαγή από το τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ φορολογούμενων που διαβιούν υπό μειονεκτικές οικονομικά και κοινωνικά συνθήκες. Μάλιστα αναφέρονται στον κίνδυνο να δημιουργεί πεδίο «συναλλαγής». Με την υφιστάμενη διαδικασία ο προϊστάμενος της εφορίας κρίνει αν συντρέχουν οι παραπάνω προϋποθέσεις.

Προσπαθείστε να τυπώσετε το ειδοποιητήριο μέσω Internet και να πάτε σε τράπεζα όπου σίγουρα η ουρά θα είναι μικρότερη. Δείτε όλες τις πληροφορίες

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο τις ειδοποιήσεις τελών κυκλοφορίας έτους 2012. Οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ έχουν πλέον τη δυνατότητα να προβάλουν στην οθόνη του υπολογιστή τους και να εκτυπώσουν τις συγκεκριμένες ειδοποιήσεις που τους αφορούν.

"Η ανάρτηση γίνεται για την εξυπηρέτηση των πολιτών που για κάποιο λόγο δεν έλαβαν την ειδοποίηση που στάλθηκε ταχυδρομικά ή που απώλεσαν την ειδοποίηση που έλαβαν. Οι εκτυπώσεις μπορούν να αντικαταστήσουν τις αντίστοιχες έντυπες ειδοποιήσεις και να χρησιμοποιηθούν στα τραπεζικά ιδρύματα για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας. Έτσι δίνεται η δυνατότητα αποφυγής της ταλαιπωρίας και του συνωστισμού στις ΔΟΥ" αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Η πρόσβαση στη συγκεκριμένη υπηρεσία γίνεται μέσω του δικτυακού τόπου της Γενικής Γραμματείας, στη διεύθυνση www.gsis.gr. Συγκεκριμένα, θα πρέπει αρχικά να επιλέξετε το πλαίσιο Υπηρεσίες προς Πολίτες ή το πλαίσιο Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις/ Επιτηδευματίες και στη συνέχεια την επιλογή Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ