Παρ όλα αυτά οι αναλυτές συνεχίζουν να θεωρούν φθηνή τη μετοχή της μεγαλύτερης εταιρίας του Καναδικού Χρηματιστηρίου καθώς διαπραγματεύεται με πολλαπλασιαστή κερδών μόλις στο 7 και τιμή προς λογιστική αξία στα επίπεδα του 1,3.
Η εταιρία προσελκύει το ενδιαφέρον των επενδυτών καθώς έχει τεράστια αποθέματα σε ρευστό (περί τα 5,9 δις δολάρια ΗΠΑ) αλλά και ένα μεγάλο πρόγραμμα hedging που προστατεύει το χαρτοφυλάκιό της από ισχυρές αναταράξεις στις διεθνείς αγορές. Έτσι παρά το γεγονός ότι επενδύει γενικά σε μετοχές που χαρακτηρίζονται φθηνές και σε «δύσκολες» αγορές δεν θεωρείται ότι αναλαμβάνει μεγάλα ρίσκα.
Σύμφωνα με τους αναλυτές τα μεγάλα στοιχήματα της Fairfax είναι οι επενδύσεις στην Ελλάδα ( Eurobank, Eurobank Properties, Μυτιληναίος, Praktiker) αλλά και τοποθετήσεις στην Ασία στον κλάδο ασφάλισης και αντασφάλισης αλλά και στην Blackberry η οποία διανύει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους στην ιστορία της.
Η κεφαλαιοποίηση της Fairfax στο χρηματιστήριο του Τορόντο διαμορφώνεται στα 12,3 δις δολάρια Καναδά ή 9 δις Ευρώ περίπου ενώ σε ετήσια βάση καταγράφει άνοδο της τάξεως του 45%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε δηλώσεις που πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες ο επικεφαλής του Fairfax , Prem Wasta ανέφερε πως οι αγορές της Δυτικής Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής απειλούνται από τη αδυναμία ανάπτυξης της Κίνας και των αναδυόμενων αγορών.
NIK
===============================================
Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες του fpress.gr αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση του fpress.gr για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.




















