Αυτές είναι οι πιο δυστυχισμένες χώρες του πλανήτη - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα
Τα στοιχεία είναι βασισμένα σε δεδομένα που αφορούν τομείς όπως η ανεργία και ο πληθωρισμός.Κάποιες χώρες απουσιάζουν από τη λίστα είτε γιατί δεν υπήρχαν διαθέσιμα στοιχεία, είτε γιατί τα υπάρχοντα στοιχεία δεν είχαν επικαιροποιηθεί.
Ας γνωρίσουμε τις δώδεκα πιο δυστυχισμένες χώρες του πλανήτη!
12. ΙΣΠΑΝΙΑ
Δείκτης Δυστυχίας: 24,1
Πληθωρισμός: -0,2%
Ανεργία: 24,3%
Χρόνο με τον χρόνο η Ισπανία απομακρύνεται από τις πρώτες θέσεις της λίστας. Η χώρα μαστίζεται από την υψηλή ανεργία και τον πληθωρισμό, ωστόσο έχει αρχίσει από το 2014 να δείχνει κάποια σημάδια ανάκαμψης.
11. ΕΛΛΑΔΑ
Δείκτης Δυστυχίας: 25,5
Πληθωρισμός: -1,3%
Ανεργία: 26,8%
Άλλη μία πολύ δύσκολη οικονομικά χρονιά φτάνει στο τέλος της για τη χώρα μας. Σύμφωνα με την CIA World Factbook, το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη συνεχίζει να εξαρτάται από την εμπιστοσύνη των δανειστών.
10. ΙΡΑΝ
Δείκτης Δυστυχίας: 26,1
Πληθωρισμός: 15,8%
Ανεργία: 10,3%
Η δυναμική και ο φυσικός πλούτος του Ιράν θα μπορούσαν να το καταστήσουν μελλοντικά σημαντικό οικονομικό παίκτη στην περιοχή. Όσο, όμως, αυτές οι δυνατότητες μένουν ανεκμετάλλευτες, η χώρα θα παραμένει μεταξύ των δυστυχισμένων του πλανήτη.
9. ΣΕΡΒΙΑ
Δείκτης Δυστυχίας: 27,8
Πληθωρισμός: 1,7%
Ανεργία: 26,1%
Η Σερβία παραμένει αντιμέτωπη με χρόνια οικονομικά προβλήματα, ενώ σε αυτά προστίθενται τα αυξημένα κρούσματα διαφθοράς και η γήρανση του πληθυσμού.
8. FYROM
Δείκτης Δυστυχίας: 27,9
Πληθωρισμός: -0,1%
Ανεργία: 28%
Αν και η χώρα έχει κάνει σημαντικά βήματα προς την ανάπτυξη από τότε που κατέστη ανεξάρτητη, δεν έχει καταφέρει ακόμη να προσελκύσει επαρκή αριθμό ξένων επενδύσεων.
7. ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
Δείκτης Δυστυχίας: 31,1
Πληθωρισμός: 6,1%
Ανεργία: 25%
Αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές ανερχόμενες οικονομικές δυνάμεις. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η δυναμική της δείχνει να επιβραδύνεται και η ανεργία, όπως και η φτώχεια, αυξάνονται.
6. ΛΕΣΟΤΟ
Δείκτης Δυστυχίας: 32
Πληθωρισμός: 3,9%
Ανεργία: 28,1%
Ο μεγαλύτερος εργοδότης στη χώρα του Λεσότο είναι το κράτος. Η οικονομία βασίζεται επίσης στην κλωστοϋφαντουργία, στη γεωργία και στα εμβάσματα από το εξωτερικό.
5. ΥΕΜΕΝΗ
Δείκτης Δυστυχίας: 35,2
Πληθωρισμός: 8,2%
Ανεργία: 27%
Η Υεμένη είναι μία χώρα που οι πολίτες λαμβάνουν πολύ χαμηλά εισοδήματα, ενώ η οικονομία της βασίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στα κοιτάσματα πετρελαίου.
4. ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Δείκτης Δυστυχίας: 44,1
Πληθωρισμός: 36,4%
Ανεργία: 7,7%
Η οικονομία της Ανεργίας παλεύει με την αυξανόμενη ύφεση, τη στασιμότητα, τον υψηλό πληθωρισμό και την αύξηση της βίας που σχετίζεται με τα ναρκωτικά.
3. ΤΖΙΜΠΟΥΤΙ
Δείκτης Δυστυχίας: 62,9
Πληθωρισμός: 2,9%
Ανεργία: 60%
Η οικονομία του Τζιμπουτί βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην εξωτερική βοήθεια για την εξυπηρέτηση των πληρωμών της . Μέγιστο πρόβλημα της χώρας είναι η ανεργία που αγγίζει το 60%.
2. ΣΥΡΙΑ
Δείκτης Δυστυχίας: 67,8
Πληθωρισμός: 34,8%
Ανεργία: 33%
Στη Συρία εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια μία ανθρώπινη τραγωδία. Ο εμφύλιος πόλεμος έχει γονατίσει την οικονομία της χώρας, οι πολιτικοί θεσμοί έχουν καταρρεύσει και οι άνθρωποι παίρνουν τον δρόμο της προσφυγιάς.
1. ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Δείκτης Δυστυχίας: 70
Πληθωρισμός: 62,2%
Ανεργία: 7,8%
Η Βενεζουέλα αναδείχθηκε η πιο δυστυχισμένη χώρα του κόσμου για το 2015 και οι αναλυτές της RBC Capital Markets σχολιάζουν πως «πάει από το κακό στο χειρότερο». Η κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου βάθυνε την ύφεση στην οικονομία της χώρας και δημιούργησε σειρά πολιτικών και κοινωνικών εντάσεων.