Aνεβαίνει με υψηλές ταχύτητες ο χρυσός - Από ρεκόρ σε ρεκόρ η τιμή

Aνεβαίνει με υψηλές ταχύτητες ο χρυσός - Από ρεκόρ σε ρεκόρ η τιμή

 Πού λένε οι αναλυτές ότι θα φτάσει

Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν σε υψηλό ρεκόρ την Παρασκευή, επεκτείνοντας την ανοδική πορεία πολλών ετών καθώς οι επενδυτές συρρέουν σε επενδυτικό καταφύγιο που θεωρείται ασφαλές εδώ και χιλιετίες.

Οι τιμές spot για τον χρυσό αυξήθηκαν 0,5% στα 2.706 δολάρια ανά ουγγιά κατά τη διάρκεια των πρώιμων συναλλαγών στην Ασία την Παρασκευή, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά πάνω από το όριο των 2.700 δολαρίων.

Οι τιμές του χρυσού έχουν αυξηθεί από τα τέλη του 2022, σημειώνοντας συνεχώς νέα υψηλά όλων των εποχών, καθώς ο πληθωρισμός και η γεωπολιτική αβεβαιότητα έχουν αυξήσει τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο.

Η δυναμική της τιμής του πολύτιμου μετάλλου υποστηρίζεται από τις αναμενόμενες μειώσεις των επιτοκίων από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες, οι οποίες τείνουν να τονώσουν τη ζήτηση για το κίτρινο μέταλλο που δεν αποδίδει απτά κέρδη, όπως τα μερίσματα ή τα επιτόκια.

Εκτός από αυτό, η κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή και η αβεβαιότητα γύρω από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ αποδεικνύονται ένας άλλος παράγοντας που στηρίζει το πολύτιμο μέταλλο.

Η τιμ.η διαπραγμάτευσης αναμένεται να κυμανθεί στην περιοχή των 2.500-2.800 δολαρίων τους επόης BMI.

Επιπλέον, μια μέτρια υποχώρηση του δολαρίου από το υψηλότερο επίπεδό του από τις αρχές Αυγούστου φαίνεται να ωφελεί την τιμή του χρυσού και να συμβάλλει στη θετική κίνηση. Τούτου λεχθέντος, οι προσδοκίες ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει σε μέτριες μειώσεις επιτοκίων, ενισχύονται από τα αισιόδοξα μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη, θα συμβάλουν στον περιορισμό κάθε σημαντικής διόρθωσης του δολαρίου. Αυτό, με τη σειρά του, δικαιολογεί προσοχή για επενδυτές που ποντάρουν σε περαιτέρω άνοδο και πριν από την όποια τοποθέτηση για μια περαιτέρω κίνηση ανατίμησης τηε ισοτιμίας χρυσού δολαρίου.

Οι τιμές για το bitcoin, που ορισμένοι επενδυτές θεωρούν ότι είναι παρόμοιο αντιστάθμισμα με τον χρυσό, αυξήθηκαν επίσης την Παρασκευή, κερδίζοντας 1,8%, φτάνονντας στα 68.125 δολάρια ανά νόμισμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ