Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη χώρα του πλανήτη με 3.400 δολοφονίες μέσα σε επτά μήνες

Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη χώρα του πλανήτη με 3.400 δολοφονίες μέσα σε επτά μήνες
Με περισσότερες από 3.400 δολοφονίες μόνο το διάστημα Ιανουάριος - Ιούλιος 2015, το Ελ Σαλβαδόρ δικαίως βρέθηκε στην πρώτη θέση των πιο επικίνδυνων χωρών του πλανήτη.

Ο αριθμός αυτός, ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί δραματικά έως τα τέλη της χρονιάς, είναι ο μεγαλύτερος που έχει παρουσιαστεί στην χώρα, μετά τον σκληρό 12χρονο εμφύλιο στην χώρα που κόστισε τη ζωή σε 80.000 ανθρώπους και πάνω από 1 εκατομμύριο εκτοπισμένους. Μάλιστα στις πρώτες τρεις ημέρες του Αυγούστου, οι αστυνομικές αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ότι οι νεκροί έφθασαν τους 74, με το 95% των εγκλημάτων να παραμένουν άλυτα και χωρίς ενόχους.

Η απίστευτη εγκληματικότητα οδηγεί στην μετανάστευση, τόσο προς το εσωτερικό όσο και προς το εξωτερικό, από ανθρώπους που θέλουν να ξεφύγουν από τις ομάδες των δολοφόνων.

Το 2014 περίπου 300.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους προς άλλα σημεία του Ελ Σαλβαδόρ, ενώ όσο για τον αριθμό όσων προτιμούν να φύγουν στο εξωτερικό, οι 24.000 συλλήψεις από τους Αμερικανούς μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015 δείχνουν πόσο μεγάλο είναι το ρεύμα και προς τις ΗΠΑ.

Οι οικογένειες εγκαταλείπουν μέσα σε μια νύχτα την περιοχή με την υψηλή εγκληματικότητα, καθώς δεν είναι σε θέση να δώσουν τα χρήματα που τους ζητούνται για προστασία, ενώ άλλοι που έχουν γίνει αυτόπτες μάρτυρες δολοφονιών, κινδυνεύουν εξίσου και οι ίδιοι με θάνατο.

Είναι πραγματικά εκπληκτικό το γεγονός ότι περίπου ένα 10% του πληθυσμού, συνδέονται με συμμορίες που κάνουν εκβιασμούς, διακίνηση ναρκωτικών και μπλέκουν σε «πολέμους» για έλεγχο περιοχών.

Αυτό έχει οδηγήσει και την αστυνομία να έχει αποκτήσει το δικό της καθεστώς δράσης, με τον αρχηγό της να δηλώνει ότι δεν θα υπάρχει καμία κύρωση ή έλεγχος για όποιον σκοτώσει έναν εγκληματία. Κάτι που έχει οδηγήσει σε έξαρση και της βίας από την πλευρά των κρατικών αρχών, με την αστυνομία να έχει σκοτώσει μόνο τον Μάρτιο 140 ανθρώπους, το ένα τρίτο όλων των βίαιων θανάτων αυτόν το μήνα. Η αστυνομία λέει πάντα ότι είχε να κάνει με μέλη συμμοριών και βρίσκονταν πάντα σε νόμιμη άμυνα ή σε ανταλλαγή πυροβολισμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ