Η κα Κωνσταντοπούλου μάλιστα, επικαλέστηκε Έκθεση της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας κατά την προηγούμενη κυβερνητική περίοδο, που καταγράφει 12 δις ετήσιες απώλειες από τη διαφθορά. Η ίδια έκθεση αποφαίνεται ότι αν είχε παταχθεί η διαφθορά στην Ελλάδα η χώρα δεν θα είχε χρεοκοπήσει.
Καθίσταται πρόδηλη η υποχρέωση της Βουλής να ερευνήσει πρωτίστως τις δύο αυτές υποθέσεις, «δύο ζωντανά σκάνδαλα που κηλιδώνουν τον δημόσιο βίο της χώρας», ανέφερε η κα Κωνσταντοπούλου, προσθέτοντας πως για την μεν Siemens το μεγαλύτερο μέρους του υλικού δεν αξιοποιήθηκε δικαστικά, για την δε Λίστα Λαγκάρντ η συντριπτική πλειοψηφία των στοιχείων από την προκαταρκτική εξέταση, «θάφτηκε».
===============================================
Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες του fpress.gr αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση του fpress.gr για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.




















