«Με δεδομένες τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν από την βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, πιστεύω ότι ήταν σαφώς η ορθή απόφαση και το σωστό μήνυμα που έπρεπε να σταλεί στον ουκρανικό λαό» δήλωσε ο πρωθυπουργός.
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος για το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα αποφασίσει να χορηγήσει καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ουκρανία και τη Μολδαβία. Πιστεύω ότι είναι μια πολύ σημαντική απόφαση που λαμβάνει επίσης υπόψη τις σημαντικές γεωπολιτικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη σύνοδο του ΕΛΚ.
«Η Ελλάδα ήταν υπέρ αυτής της απόφασης και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι καταφέραμε να καταλήξουμε σε ομόφωνη απόφαση σε επίπεδο Συμβουλίου. Αυτό θα είναι το πρώτο θέμα στην ατζέντα μας. Σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις. Θεωρώ ότι στέλνεται το σωστό μήνυμα στην Ουκρανία και στη Μολδαβία», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
Και σημείωσε: «Φυσικά, αυτός είναι ένας μακρύς δρόμος. Υπάρχουν αρκετές προϋποθέσεις. Όλοι γνωρίζουν ότι για να ενταχθεί κάποιος στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, πρέπει να αναλάβει την «ιδιοκτησία» της διαδικασίας των μεταρρυθμίσεων. Με δεδομένες τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν από την βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, πιστεύω ότι ήταν σαφώς η ορθή απόφαση και το σωστό μήνυμα που έπρεπε να σταλεί στον ουκρανικό λαό».
===============================================
Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες του fpress.gr αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση του fpress.gr για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.





















