Οι έρευνες θα επικεντρωθούν στα δύο οικόπεδα που βρίσκονται στην περιοχή του Ιονίου, καθώς και στα δύο οικόπεδα που βρίσκονται δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 10.15, θα επισκεφθεί την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων και θα συμμετάσχει σε συνάντηση εργασίας για την έναρξη ερευνών για την αξιοποίηση εγχώριων κοιτασμάτων φυσικού αερίου.
Οι έρευνες θα επικεντρωθούν στα δύο οικόπεδα που βρίσκονται στην περιοχή του Ιονίου, καθώς και στα δύο οικόπεδα που βρίσκονται δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης. Εφόσον οι σεισμικές έρευνες ολοκληρωθούν με επιτυχία την επόμενη διετία, οι πρώτες γεωτρήσεις διερευνητικού χαρακτήρα θα μπορούν να ξεκινήσουν το 2025 ή το 2026 το αργότερο και αν υπάρξουν θετικά αποτελέσματα η παραγωγή μπορεί ναξεκινήσει το 2028 ή το 2029.
To υπόλοιπο πρόγραμμα του πρωθυπουργού
Στις 12.00, ο κ. Μητσοτάκης θα υποδεχθεί, στο Μέγαρο Μαξίμου, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Θεόδωρο. Στις 13.00, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόγερ
===============================================
Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες του fpress.gr αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση του fpress.gr για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.





















