Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι προοπτικές των δύο οικονομιών
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος, συναντήθηκε το πρωί με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. Στη συνάντηση παρέστησαν η Α’ Αντιπρόεδρος, Σοφία Εφραίμογλου-Κουνενάκη, ο Γενικός Γραμματέας, Μπάμπης Μωραΐτης και το μέλος ΔΣ και πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων, Χάρης Λαμπρόπουλος.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι προοπτικές των δύο οικονομιών, ενώ ο κ. Μπρατάκος ενημέρωσε τον κ. Νεοφύτου για την τρέχουσα κατάσταση στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
“Η Ελλάδα και η Κύπρος διατηρούν σταθερές οικονομικές σχέσεις, με την Ελλάδα να αποτελεί τον δεύτερο εξαγωγικό προορισμό των κυπριακών προϊόντων, αλλά και τον κύριο εξαγωγέα προς την κυπριακή αγορά. Ακόμη και υπό τις αντίξοες συνθήκες τις πανδημίας, δεν υπήρξαν σημάδια κόπωσης. Σημαντικό όμως ζητούμενο παραμένει να συνεχίσουμε να δίνουμε έμφαση στις μεταξύ μας συναλλαγές, ώστε να διατηρούνται και να αυξάνονται τα αμοιβαία οφέλη και στο μέλλον. Και αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα από την ενθάρρυνση νέων συνεργασιών σε κλάδους διαφορετικούς των πρώτων υλών, όπως είναι για παράδειγμα ο τομέας των υπηρεσιών”, τόνισε.
===============================================
Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες του fpress.gr αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση του fpress.gr για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.





















