Αλλαγή στις ώρες λειτουργίας καταστημάτων - Κυλιόμενο ωράριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Αλλαγή στις ώρες λειτουργίας καταστημάτων - Κυλιόμενο ωράριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσει - Παίρνουμε όλα τα μέτρα για να ανταποκριθεί το ΕΣΥ στην πίεση

Η κοινωνία δεν θα κλείσει, παίρνουμε όλα τα μέτρα ώστε να μπορέσει το ΕΣΥ να ανταποκριθεί στην πίεση, ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου για την εξειδίκευση των μέτρων κατά της πανδημίας. «Πάνω από το 85% όσων νοσηλεύονται στις ΜΕΘ ή χάνουν τη ζωή τους είναι ανεμβολίαστοι. Οι κλίνες ΜΕΘ έχουν υπερδιπλασιαστεί και διατίθενται 12.000 άτομα προσωπικό», πρόσθεσε.

Η επίταξη ήταν αναγκαίο μέτρο, είπε ο κ. Πλεύρης και συμπλήρωσε: «Τελικά θα χρειαστούμε στις περιοχές όπου πιέζεται το σύστημα 80 γιατρούς». Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με ικανοποιητικό βαθμό ήδη υπάρχουν 900.000 προγραμματισμένα ραντεβού. Το 75% του ενηλίκου πληθυσμού έχει ήδη εμβολιαστεί.

O Θάνος Πλεύρης ανέφερε πως "στους χώρους εργασίας θα ακολουθηθεί και κυλιόμενο ωράριο, που θα ξεκινά από τις 07:00 έως τις 09:30, ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση και στα Μέσα Μεταφοράς. Θα υπάρξει και για το λιανεμπόριο συγκεκριμένο ωράριο. Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Μόνο εμβολιασμένοι θα εισέρχονται σε κλειστούς χώρους διασκέδασης. Εκεί η δυνατότητα θα είναι μόνο με πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού". Σε όλους τους ανήλικους, η είσοδος στους κλειστούς χώρους παραμένει με το self test.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ