Η αλλαγή θεματοφύλακα στη ΔΕΗ, το ενδιαφέρον "τρίτου" για τη ΔΕΠΑ και ο πρώτος μήνας Νεμπή στον ΟΤΕ

Η αλλαγή θεματοφύλακα στη ΔΕΗ, το ενδιαφέρον "τρίτου" για τη ΔΕΠΑ και ο πρώτος μήνας Νεμπή στον ΟΤΕ

Ο νέος θεματοφύλακας "μετρά" ήδη 0,10/μτχ (μικρή υπεραξία) από Παρασκευή σε Δευτέρα.  

ΔΕΗ: Αλλαγή θεματοφύλακα...

Σε αλλαγή θεματοφύλακα και όχι σε κάτι πιο ουσιαστικό παραπέμπουν χρηματιστηριακές πηγές για το πακέτο 3,5 εκατ τμχ της ΔΕΗ που άλλαξε
χέρια στα 11,63 ευρώ, την Παρασκευή.

Δεδομένου ότι το εν λόγω πακέτο αντιστοιχούσε στο 0,9% του μ.κ η πρώτη εκτίμηση χρηματιστών "έδειξε" προς την πλευρά του CVC Capital.

Γνωστό πως, το fund ελέγχει-μέσω θυγατρικών, συμμετοχών- το σχεδόν 10% του μ.κ της Επιχείρησης για αυτό και η αρχική...κατεύθυνση ήταν προς τα εκεί.

Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες (χθες Δευτέρα) φέρνουν ως αγοραστή έτερο ξένο fund- από τρίτο επίσης ξένο χαρτοφυλάκιο- και εν όψει "κλεισίματος" Ιουλίου και "ταμείου" 7μηνου. Για ιδιότυπο window dressing αναφέρθηκαν οι ίδιες πηγές σημειώνοντας πως ο νέος θεματοφύλακας "μετρά" ήδη 0,10/μτχ (μικρή υπεραξία) από Παρασκευή σε Δευτέρα.

ΔΕΠΑ: Ενδιαφέρον και από "τρίτο"

Γνωστό πως, κυβέρνηση και πλευρά Λάτση έχουν συμφωνήσει για την αποεπένδυση της HelleniQ Energy από την ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Αρκετές εκκρεμότητες που υπήρχαν διευθετήθηκαν ( * ) με επικρατέστερο ενδεχόμενο το ποσοστό να αγοραστεί από το Υπερταμείο.

Αυτό μέχρι πρόσφατα, γιατί τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν διάφορα σε επιχειρηματικά γραφεία για εκδήλωση πρόθεσης ενδιαφέροντος από "τρίτο".

Στην κοινότητα προεξοφλείται ότι τον Αύγουστο θα "τρέξουν" εξελίξεις που θα φέρουν πιο κοντά (ή θα απομακρύνουν) το ενδεχόμενο αυτό το (πρώϊμο) ενδιαφέρον να συγκεκριμενοποιηθεί. Στην κοινότητα "δείχνουν" προς εισηγμένο...( * ) υπολογίζεται πως, μέχρι τον Σεπτέμβριο θα μπορούσε να έχουν επιλυθεί κάποιες εκκρεμοδικίες και να προχωρήσει το project -είτε με το Υπερταμείο- είτε με τον εισηγμένο.

OTE: Ενας μήνας με Κώστα Νεμπή στο τιμόνι

Ενας μήνας με Κώστα Νεμπή στο τιμόνι της διοίκησης του ΟΤΕ, και παρ' ότι ο νέος επικεφαλής δεν έχει "ανοίξει τα χαρτιά" του, πηγές του Οργανισμού όμως σημειώνουν πως έχει προτεραιοποιήσει-ήδη- την αναβάθμιση των δικτύων του Ομίλου.

Αλλωστε, κοινή εκτίμηση των αναλυτών πως κυρίως μέσω αυτού του τομέα θα καταστεί δυνατή η ενίσχυση κύκλου εργασιών, κερδοφορίας.

Αθόρυβα τα πρώτα βήματα: 11 Ιουλίου, ανακοινώνεται η επέκταση της υποδομής οπτικής ίνας στο σπίτι (Fiber To The Home) σε 32 δήμους της χώρας. 26 Ιουλίου, η Cosmote ανακοινώνει πως η κάλυψη του δικτύου κινητής 5G, αυξήθηκε στο 99% , στην εμπορική διάθεση δικτύου τεχνολογίας 5G Stand-Alone.

Ομως, το κυριότερο ήταν η εμπορική διάθεση του δικτύου τεχνολογίας 5G Stand-Alone, που έχει πολύ υψηλότερες ταχύτητες και θα επιτρέψει τη διάθεση περισσότερων υπηρεσιών.

Εάν συμπεριληφθεί η συμφωνία με την Nova συμπληρώνεται ένα- κατ' αρχήν-πλαίσιο ενεργειών της νέας διοίκησης, χωρίς βαρύγδουπες ανακοινώσεις και προσπάθεια εντυπωσιασμού.

Επίσης, δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός πως τον ένα-πρώτο- μήνα θητείας Νεμπή η μετοχή έχει "τρέξει" με 10% (έως τα 14,95 ευρώ/νέα υψηλά 52 εβδομάδων, μηνιαία μεταβολή μετά την 2ετία χρηματιστηριακή στασιμότητα επί ημερών της προηγούμενης διοίκησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ