Ευφορία στην Ευρώπη, πάρτι στο ΧΑ

Ευφορία στην Ευρώπη, πάρτι στο ΧΑ

Η ισχυρής άνοδος του Γενικού Δείκτη κατά 4,46% ήταν δηλωτική του καλού κλίματος που επικράτησε σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ο δείκτης έκλεισε τις 676,91 μονάδες με τον όγκο συναλλαγών στα 59,6 εκατ. ευρώ, σημαντικά αυξημένος σε σχέση με την πτωτική συνεδρίαση της Δευτέρας. Ισχυρή ήταν η άνοδος στις μετοχές της Πειραιώς (+9,81%), της ΔΕΗ (+8,85%), της Aegean (+8,44%) και της Εθνικής (+8,06%). Ανοδικά κινήθηκαν επίσης η Alpha με την τιμή της μετοχής της να ενισχύεται κατά 6,98% και η ΓΕΚ Τέρνα που έκλεισε στο +6,87%. Ανοδο 5,85% σημείωσε η Eurobank, ενώ ο ΟΤΕ έκλεισε στο +1,85%, ο ΟΠΑΠ στο +2,78% και η Μυτιληναίος στο +4,53%.

Από τις 118 μετοχές που διακινήθηκαν σήμερα, 83 έκλεισαν με άνοδο, 15 με πτώση και 20 παρέμειναν αμετάβλητες.

Σημαντικό ρόλο στο θετικό κλίμα που επικράτησε τόσο στην ελληνική αγορά κεφαλαίου όσο και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ήταν οι καλές επιδόσεις του αμερικανικού λιανεμπορίου αλλά και ο νέος γύρος στήριξης που ανακοίνωσαν τόσο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ τη Δευτέρα όσο και η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας την Τρίτη. Την αισιοδοξία υποστήριξαν και οι θετικές εκτιμήσεις που κατέγραψε η μηνιαία έρευνα των επενδυτών στη Γερμανία, η πλειονότητα των οποίων θεωρεί πως τα χειρότερα, όσον αφορά στον κορονοϊό, έχουν περάσει.

Ωστόσο τα σύννεφα της ανησυχίας εμφανίστηκαν αργά το απόγευμα καθώς ανακοινώθηκε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στην Πολιτεία του Τέξας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ