ΧΑ: Δυναμικό ξεκίνημα εβδομάδας με επαναφορά τις 580 μονάδες

ΧΑ: Δυναμικό ξεκίνημα εβδομάδας με επαναφορά τις 580 μονάδες
Ράλι για τις τράπεζες - Θετικά αποτίμησε η αγορά τον ανασχηματισμό

Δυναμικό ξεκίνημα εβδομάδας για το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο με ώθηση από τις τράπεζες επανήλθε στα επίπεδα των 580 μονάδων, διαγράφοντας τουλάχιστον ένα μέρος των απωλειών της προηγούμενης εβδομάδας. Το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη ήταν πάντως μακριά από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά του. Και αυτό διότι την αρχική ανακούφιση για το κλείσιμο του κεφαλαίου "ανασχηματισμός", ο οποίος και απομάκρυνε την αβεβαιότητα για την κυβερνητική αποτελεσματικότητα, διαδέχτηκε η ανησυχία για τις προθέσεις των πιστωτών αναφορικά με τα μέτρα που θα αναδιαρθρώσουν και θα ελαφρύνουν το ελληνικό χρέος.

Η αγορά φαίνεται να «προεξοφλεί» ένα γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου, ενώ οι θεσμοί επιστρέφουν στις 14 στην Αθήνα για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Αν η κυβέρνηση καταφέρει και κλείσει έστω και μέχρι τέλος του χρόνου την β’ αξιολόγηση το πιο πιθανό είναι να δούμε κάποιες θετικές εξελίξεις από πλευράς θεσμών θέλοντας και οι δύο πλευρές να θυμηθούμε και πάλι το 2014… που μας φαίνεται μακρινό.

Στα της συνεδρίασης,ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,16% στις 580,57 μονάδες,ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 576,54 μονάδων (+0,46%) και 584,80 μον. (+1,90%).Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 39,9 εκατ. ευρώ, ο όγκος ανήλθε στα 60,85 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 691 χιλ. τεμάχια

Οδείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησηςέκλεισε με κέρδη 1,40%, στις 1.531,55 μονάδες, ενώ στο +1,16% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές οMid Capκαι στις 746,50 μονάδες. Οτραπεζικός δείκτηςέκλεισε με κέρδη 3,96% στις 649,47 μονάδες.

Στοταμπλότώρα, η Πειραιώς κράτησε τα ισχυρά της κέρδη έως το τέλος της συνεδρίασης, κλείνοντας στο +6,47%, αλλά με αρκετά αδιάθετα προς πώληση τεμάχια, με την Alpha Bank να την ακολουθεί με άνοδο 4,79%. Άνω του 3% ήταν τα κέρδη σε Jumbo, Grivalia, Ελλάκτωρ και ΔΕΗ, στο +2,87% έκλεισε η Aegean και στο +2,25% η Εθνική.

Άνω του 1% ήταν τα κέρδη που σημείωσαν οι Eurobank, Βιοχαλκο και ΟΛΠ, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Motor Oil, Folli Follie, ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Ελληνικά Πετρέλαια. Χωρίς μεταβολή οι ΕΥΔΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή και ΓΕΚ Τέρνα, με την τελευταία μάλιστα να εμφανίζει έντονη μεταβλητότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Στον αντίποδα, πέντε μετοχές του FTSE 25 έκλεισαν με απώλειες, χωρίς καμία όμως να ξεπεράσει το -1%. Η ΕΕΕ, η ΜΕΤΚΑ, η Τιτάν, η Λάμδα και η Μυτιληναίος δεν ακολούθησαν σήμερα το θετικό γενικό κλίμα.

ΣτονMid Cap,η μετοχή της MIG σήμερα βρέθηκε υπό μεγάλη πίεση, υποχωρώντας κατά 4,07%, έχοντας μάλιστα διακινήσει 5,29 εκατ. τεμάχια, μετά τον αδόκητο θάνατο του επικεφαλής του Ομίλου, Ανδρέα Βγενόπουλου, το περασμένο Σάββατο. Απώλειες 5,37% σημείωσε και η μετοχή του Υγεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ