Με σημαντικές απώλειες ξεκινά ο Νοέμβριος

Με σημαντικές απώλειες ξεκινά ο Νοέμβριος
Στις 582 μονάδες "κατρακύλησε" ο ΓΔ - Νευρικότητα εν όψει Eurogroup

Με το… αριστερό δείχνει να μπαίνει ο Νοέμβρης, καθώς το Χρηματιστήριο Αθηνών σημείωσε σημαντικές απώλειες χάνοντας και τα επίπεδα των 585 μονάδων. Η συναλλακτικότητα δεν έδειξε σημάδια βελτίωσης, με τον τζίρο να μη ξεπερνά τα 33 εκατ. ευρώ, ενώ η συνολική εικόνα της αγοράς αντικατοπτρίζει τη νευρικότητα και τις ανησυχίες που προκάλεσε η ανάδειξη των εκκρεμοτήτων επί της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που έχει η ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης.

Εκτός της "άρνησης" της ελληνικής κυβέρνησης να αναγνωρίσει τις δεσμεύσεις που έχει λάβει για το ασφαλιστικό σύστημα, η αγορά διακρίνει και ένα "ρήγμα" στους στόχους των πιστωτών, ακόμη και εντός της Ευρωζώνης. Με άλλα λόγια, ενώ ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, έχει απορρίψει οποιαδήποτε απόφαση για το ελληνικό χρέος πριν από τις γερμανικές εκλογές του Φθινοπώρου του 2017, ο επικεφαλής του Eurogroup δρομολογεί τουλάχιστον τα μέτρα βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα, για τα οποία όλοι δεσμεύτηκαν τον περασμένο Μάιο. Πάντως, όπως σχολιάζουν χρηματιστηριακές πηγές, το πρώτοcrash testτων παραπάνω αναμένεται να γίνει στοEurogoupτης προσεχούς Δευτέρας.

Στα της συνεδρίασης,ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,47% στις 582,45 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 582,29 μονάδων (-1,50%) και 591,64 μον. (+0,09%). Οτζίρος διαμορφώθηκε στα 33,9εκατ. ευρώ, ο όγκος ανήλθε στα 35,5 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 817.3 χιλ. τεμάχια

Οδείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησηςέκλεισε με απώλειες 1,82%, στις 1.534,86 μονάδες, ενώ στο -1,10% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές οMid Capκαι στις 742,41 μονάδες. Οτραπεζικός δείκτηςέκλεισε με πτώση 3,62% στις 640,87 μονάδες.

Στοταμπλότώρα, ο τραπεζικός κλάδος βρέθηκε στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων σήμερα, με τη Eurobank και την Πειραιώς να σημειώνουν απώλειες που έφτασαν το 4,6%. Στο -4,07% έκλεισε και η ΕΥΔΑΠ, ενώ η Alpha Bank ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με απώλειες 3,21%.

Άνω του 2%ήταν οι απώλειες σε ΟΠΑΠ, Τιτάν, Εθνική και ΟΤΕ, άνω του 1% ήταν η πτώση που σημείωσαν οι Jumbo, Βιοχαλκο και ΔΕΗ, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΕΕΕ, Τέρνα Ενεργειακή, ΜΕΤΚΑ, Motor Oil, Grivalia, Μυτιληναίος, Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια και Ελλάκτωρ.

Μόνο τέσσερις μετοχέςέκλεισαν σε θετικά εδάφη σήμερα, αν και ενδοσυνεδριακά αρκετές ήταν αυτές που προσπάθησαν να αντισταθούν στις πιέσεις. Η Aegean έκλεισε με κέρδη 1,53%, ενώ μικρή ήταν η άνοδος σε ΕΧΑΕ, Folli Follie και ΟΛΠ. Χωρίς μεταβολή η ΓΕΚ Τέρνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ