ΧΑ: Με κέρδη αποχαιρετά τον Οκτώβρη η αγορά

ΧΑ: Με κέρδη αποχαιρετά τον Οκτώβρη η αγορά
Παρά την «κοιλιά» που παρουσίασε κατά τις πρωινές ώρες το Χρηματιστήριο, διατήρησε σταθερή ανοδική πορεία για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, κλείνοντας με θετικό πρόσημο πάνω από τις 591 μονάδες. Ο τζίρος σημείωσε ελαφρά άνοδο κοντά στα 40 εκατ. ευρώ, ενώ με αυτή τη συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης «αποχαιρετά» τον Οκτώβρη, εμφανίζοντας κέρδη της τάξεως του 4,53%.

Ωστόσο η γενική εικόνα του μήνα κάθε άλλο παρά ενθαρρυντική είναι, καθώς συνεχίστηκε η συσσώρευση και το κλίμα επιφυλακτικότητας που διακατέχει την αγορά τον τελευταίο καιρό, και το οποίο δεν αναμένεται να αλλάξει ελλείψει κάποιωνθετικών εξελίξεωνστο μέτωπο της διαπραγμάτευσης. Η συμμετοχή ή όχι τουΔΝΤστο πρόγραμμα θα κάνει τηδιαφορά, μιας και σε περίπτωση που δεν συμμετάσχει, δεν θα έχουμε άμεσα λύση στο θέμα χρέος, παρ'όλα αυτά από την άλλη θα δούμε πως η Ε.Ε. και η ΕΚΤ θα καλύψει το κενό στο πρόγραμμα. Η πρώτη «μάχη» αναμένεται να δοθεί στο επερχόμενοΕurogroupτης Δευτέρας. Οι Θεσμοί θα "παρουσιάσουν" στους υπουργούς Οικονομικών την πρόοδο και αναμένεται να φανεί η πρόθεσή των ΥΠΟΙΚ για "ευελιξία" στο θέμα των δημοσιονομικών μέτρων και όχι μόνο, που θα μπορέσει να οδηγήσει λίγες ημέρες μετά, σε "συμφωνία επί της αρχής" επί ελληνικού εδάφους, κατά την δεύτερη άφιξη των δανειστών στις 14 Νοεμβρίου.

Στα της συνεδρίασης, οΓενικός Δείκτηςέκλεισε με κέρδη 0,42% στις 591,13 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 584,57 μονάδων (-0,70%) και 592,27 μον. (+0,62%).Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 39,7 εκατ. ευρώ, ο όγκος ανήλθε στα 59,4 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 332 χιλ. τεμάχια. Οδείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησηςέκλεισε με κέρδη 0,16%, στις 1.563,39 μονάδες, ενώ στο +0,05% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές οMid Capκαι στις 750,64 μονάδες. Οτραπεζικός δείκτηςέκλεισε με άνοδο 0,67% στις 664,95 μονάδες.

Σε επίπεδο μήνα, ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 4,53%, ο FTSE 25 ενισχύθηκε κατά 4,17%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδισε 5,79%.

Στοταμπλότώρα, Jumbo και Folli Follie ξεχώρισαν σήμερα, καταγράφοντας σημαντικά κέρδη ακόμη και στις πρώτες ώρες της συνεδρίασης, όταν η πλειονότητα των μετοχών κατέγραφε πτώση. Μάλιστα έκλεισαν με κέρδη 4,94% και 3,81% αντίστοιχα, ενώ η Πειραιώς έκλεισε με άνοδο 4,14% ενόψει του αυριανού Δ.Σ. για τη νέα διοίκηση. Στο +3,27% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση και η Τιτάν.

Κέρδη που έφτασαν το 2,78% σημείωσε η Grivalia, η Λάμδα ενισχύθηκε κατά 2,38%, με τις Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ και Εθνική να κλείνουν με άνοδο υψηλότερη του 1%. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ, ΜΕΤΚΑ και Eurobank, ενώ "ουδέτερη" ήταν η παρουσία των ΟΤΕ, Βιοχαλκο, Τέρνα Ενεργειακή και ΔΕΗ.

Στοναντίποδα, σταθερά πτωτική σήμερα η ΕΕΕ, η οποία έκλεισε με απώλειες 2,60%, ενώ άνω του 1% ήταν οι απώλειες σε ΕΧΑΕ, Motor Oil, ΟΠΑΠ και Aegean. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΟΛΠ, Μυτιληναίος και Alpha Bank, με την τελευταία τελικά να υποκύπτει στις πιέσεις, αν και προσπάθησε ενδοσυνεδριακά να κινηθεί σε θετικά εδάφη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ