ΧΑ: Οριακή άνοδος με χαμηλό τζίρο

ΧΑ: Οριακή άνοδος με χαμηλό τζίρο
Συνεχίζει το σερί ανοδικών συνεδριάσεων το Χρηματιστήριο Αθηνών, με χαμηλά ωστόσο κέρδη και συναλλακτικότητα που δεν «εντυπωσίασε». Παρ’ όλα αυτά, ο Γενικός Δείκτης ξεπέρασε την έντονη μεταβλητότητα της συνεδρίασης και με στήριγμα τα «μικρομεσσαία» χαρτιά της αγοράς κατάφερε να κλείσει λίγο παραπάνω από τις 586 μονάδες, επιχειρώντας να «σπάσει» τη μεσοπρόθεσμη τάση.

Παρά τη θετική εικόνα των τελευταίων ημερών, το γεγονός παραμένει: η χαμηλή συναλλακτικότητα και η συσσώρευση δείχνουν να επιμένουν, και ο τζίρος αποτελεί το κλείδι για να… ξεβαλτώσει η αγορά και να μπορέσει με βελτιωμένη τεχνική να «δει» πλέον τις 600 μονάδες.

Να σημειωθεί ότι αρνητικά επηρέασαν την αγορά οι ενδείξεις καθυστέρησης της υλοποίησης των προαπαιτουμένων από την ελληνική κυβέρνηση, με τους θεσμούς να περιμένουν τα αναλυτικά απολογιστικά στοιχεία από τους φορείς του δημοσίου που θέλουν έξι εβδομάδες να τα συλλέξουν κεντρικά στο ΥΠΟΙΚ.

Στα της συνεδρίασης, οΓενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,16% στις 586,24 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 582,77 μονάδων (-0,43%) και 590,58 μον. (+0,90%). Οτζίροςδιαμορφώθηκε στα29,2 εκατ. ευρώ, ο όγκος ανήλθε στα 37,1 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 5,41 εκατ. τεμάχια. Ο δείκτηςυψηλής κεφαλαιοποίησηςέκλεισε με κέρδη 0,14%, στις 1.560,15 μονάδες, ενώ στο +0,92% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές οMid Capκαι στις 731,11 μονάδες. Οτραπεζικός δείκτηςέκλεισε χωρίς μεταβολή στις 688,40 μονάδες.

Στοταμπλότώρα, η ΔΕΗ (+2,91%) ήταν αυτή που κράτησε τον γενικό δείκτη σήμερα σε θετικό έδαφος, όταν μάλιστα κατά διαστήματα οι τραπεζικοί τίτλοι και αρκετές μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης βρίσκονταν υπό πίεση. Πέραν της ΔΕΗ και της ΓΕΚ Τέρνα, η Motor Oil έκλεισε με κέρδη 1,88%, με την Alpha Bank να την ακολουθεί με άνοδο 1,21%. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ, ΕΕΕ και ΟΤΕ.

Στον αντίποδα, Aegean και Eurobank σημείωσαν απώλειες 1,97% και 1,65% αντίστοιχα, με τις ΟΠΑΠ, Βιοχαλκο, Πειραιώς, Εθνική, ΟΛΠ, Folli Folli, Grivalia, ΜΕΤΚΑ και Τιτάν να κλείνουν με μικρές απώλειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ