ΧΑ: Άνοδος με ανησυχητικά χαμηλό τζίρο...

ΧΑ: Άνοδος με ανησυχητικά χαμηλό τζίρο...
Κοντά στις 570 μονάδες ο ΓΔ - Δεν ξεπέρασαν τα 15 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές

Θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι η αγορά «μπήκε με το δεξί» στο νέο τρίμηνο, καθώς παρά την άνοδο του Γενικού Δείκτη που βρέθηκε μια «ανάσα» από τις 570 μονάδες, η συναλλακτικότητα κινήθηκε σε –αδικαιολόγητα για την εποχή- κι αρκετά ανησυχητικά χαμηλά επίπεδα, με τον τζίρο να μην ξεπερνά ούτε τα 15 εκατ. ευρώ! Η μακράς διάρκειας συσσώρευση και εσωστρέφεια δείχνουν να επιμένουν, γεγονός που μόνο αισιόδοξο δεν είναι, κι όλα αυτά ενώ βρισκόμαστε στην «καρδιά» του φθινοπώρου.

Στα ενθαρρυντικά πάντως της ημέρας συγκαταλέγεται αρχικά η «φτωχή» πλην τίμια ωστόσο άνοδος, με την αγορά να μην δείχνει να «πανικοβάλλεται» από το «αγκάθι» που βασανίζει τον επενδυτικό κόσμο τις τελευταίες μέρες κι ακούει στο όνομα Deutsche Bank, η τύχη της οποία ευτυχώς ή δυστυχώς επηρεάζει αρκετά την οικονομία μιας χώρας στην οποία υπήρξε σε μεγάλο βαθμό εκτεθειμένη. Επιπλέον, στα θετικά προστίθενται τα βελτιωμένα αποτελέσματα των εισηγμένων, με την ψαλίδα των ζηµιογόνων εταιρειών όχι µόνο να έχει κλείσει αλλά να γυρίζει και σε θετικό ισοζύγιο. Επίσης, πολλές ζημιογόνες εισηγμένες έχουν πλέον αποχωρήσει τους πίνακες του ΧΑ παράλληλα με την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού τους κύκλου.

Στους δείκτες τώρα, οΓενικός Δείκτηςέκλεισε μεκέρδη 0,74%στις569,72 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 566,64 μονάδων (+0,20%) και 570,65 μον. (+0,91%). Οτζίροςδιαμορφώθηκε στα14,9 εκατ. ευρώ, ήτοι ο τρίτος χειρότερος, ο όγκος ανήλθε στα 31,5 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 90 χιλ. τεμάχια. Ο δείκτηςυψηλής κεφαλαιοποίησηςέκλεισε με κέρδη 0,99%, στις 1.515,75 μονάδες, ενώ στο -0,35% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές οMid Capκαι στις 726,53 μονάδες. Οτραπεζικός δείκτηςέκλεισε με κέρδη 1,77% στις 639,65 μονάδες.

Στοταμπλότώρα, η μετοχή τηςΜυτιληναίοςσυνέχισε για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση την ανοδική της πορεία, κλείνοντας, μάλιστα, σήμερα στο +3,37%, με τηνΕλλάκτωρκαι τηEurobankνα την ακολουθούν σημειώνοντας κέρδη 3,20% και 3,15% αντίστοιχα. Άνω του 2% ήταν τα κέρδησε Grivalia,Alpha Bank,ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ και ΓΕΚ Τέρνα,ηΔΕΗ, αν και καθυστέρησε να αποφασίσει για το πρόσημό της, έκλεισε τελικά στο +1,51%, και ηMotor Oilενισχύθηκε κατά 1,80%. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οιΟΤΕ, ΕΕΕ, Λάμδα και ΜΕΤΚΑ.

ΗΒιοχαλκο, μετά από τρεις ημέρες ανόδου και μία αμετάβλητη, διόρθωσε σήμερα κατα 2,40%, με ταΕλληνικά Πετρέλαιανα την ακολουθούν σημειώνοντας απώλειες 1,52%. Στο -1,05% έκλεισε η Τιτάν, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Folli Follie, ΕΥΔΑΠ, Aegean και ΟΛΠ. Χωρίς μεταβολή έκλεισανΕθνική.Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακή και Jumbo.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ