UniCredit: Ζητά έγκριση από ΕΚΤ για το 30% της Commerzbank

UniCredit: Ζητά έγκριση από ΕΚΤ για το 30% της Commerzbank

Η UniCredit αγόρασε την περασμένη εβδομάδα ένα ποσοστό 9% της Commerzbank 

Η UniCredit πρόκειται να ζητήσει έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές για μερίδιο έως και 30% της Commerzbank, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Αντρέα Ορσέλ επιδιώκει μια πιθανή εξαγορά της τράπεζας γράφει το Bloomberg.

Η ιταλική τράπεζα θα καταθέσει πιθανότατα την αίτηση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία είναι η κορυφαία τραπεζική ρυθμιστική αρχή της ευρωζώνης, το συντομότερο μέσα στις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με πρόσωπο που γνωρίζει το θέμα. Η κίνηση αυτή δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η UniCredit θα καταλήξει να φτάσει σε αυτό το όριο ή ακόμη και να αγοράσει πρόσθετες μετοχές.

Η UniCredit αγόρασε την περασμένη εβδομάδα ένα ποσοστό 9% της Commerzbank και ο Ορσέλ δήλωσε στη συνέχεια σε συνέντευξη στην τηλεόραση του Bloomberg ότι η πλήρης εξαγορά της γερμανικής τράπεζας είναι μια πιθανή επιλογή. Είπε επίσης ότι μπορεί να καταλήξει να πουλήσει τη συμμετοχή του, εάν τα οικονομικά της συμφωνίας δεν αποδώσουν, όπως γράφει το Bloomberg.

Η ιταλική εφημερίδα Messaggero ανέφερε πρώτη το σχέδιο της UniCredit να καταθέσει την αίτηση στην ΕΚΤ.
Η αίτηση έγκρισης εντάσσεται στο πλαίσιο της ανακοίνωσης της τράπεζας την περασμένη εβδομάδα για την πρόθεσή της να ζητήσει από τη ρυθμιστική αρχή να υπερβεί το όριο του 10%.

«Η UniCredit θα υποβάλει ρυθμιστικά αιτήματα για την έγκριση να υπερβεί δυνητικά το 9,9% της Commerzbank, εάν και όποτε χρειαστεί», ανέφερε η τράπεζα σε δελτίο Τύπου όταν γνωστοποίησε για πρώτη φορά τη συμμετοχή του. Αυτό θα παρείχε «ευελιξία» στην προσέγγιση της UniCredit στην επένδυση της Commerzbank, ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ