DBRS: Στα 2,3 δισ. ευρώ τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα της Attica Bank

DBRS: Στα 2,3 δισ. ευρώ τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα της Attica Bank

Η επιπλέον ζημία που θα προκύψει από ενδεχόμενη πώληση του χαρτοφυλακίου μέσω τιτλοποίησης υπό τον Ηρακλή ΙΙΙ, δεν θα ξεπεράσει τα €400 εκατ.

Στα 2,3 δισ. ευρώ υπολογίζει η DBRS την λογιστική αξία του χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της Attica Bank, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα.

Η Attica Bank εκτιμά πώς η επιπλέον ζημιά που θα προκύψει από ενδεχόμενη πώληση του εν λόγω χαρτοφυλακίου μέσω τιτλοποίησης υπό το πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων Ηρακλής ΙΙΙ, δεν θα ξεπεράσει το ποσό των 400 εκατ. ευρώ.

Η ανακοίνωση της Attica Bank

«Σε συνέχεια σχετικών δημοσιευμάτων και της αποκατάστασης της ορθής ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, η Τράπεζα ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε σήμερα από τoν οίκο αξιολόγησης DBRS Morningstar η προκαταρκτική αξιολόγηση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της Τράπεζας, συνολικής λογιστικής αξίας περίπου €2,3 δισ.

Η Τράπεζα εκτιμά ότι η επιπλέον ζημία που θα προκύψει από ενδεχόμενη πώληση του εν λόγω χαρτοφυλακίου μέσω τιτλοποίησης υπό το πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων Ηρακλής ΙΙΙ, δεν θα ξεπεράσει το ποσό των €400 εκατ.

Η Τράπεζα θα κρατήσει ενήμερο το επενδυτικό κοινό για τον τρόπο κάλυψης των κεφαλαιακών αναγκών της που θα προκύψουν από την ανωτέρω συναλλαγή εάν και εφόσον η Τράπεζα υπαχθεί στο πρόγραμμα Ηρακλής ΙΙΙ, λαμβάνοντας υπόψη ότι η προθεσμία προσκόμισης της συμφωνίας μετόχων στην Τράπεζα της Ελλάδος έχει παραταθεί μέχρι την 18η Ιουλίου 2024.

Η Τράπεζα υπογραμμίζει ότι οποιαδήποτε πληροφορία ή εξέλιξη αφορά στις δραστηριότητές της εκδίδεται από την ίδια και αποτελεί μοναδική αξιόπιστη και έγκυρη πηγή πληροφόρησης. Η Τράπεζα παραμένει προσηλωμένη στην τήρηση των προϋποθέσεων και απαιτήσεων που προβλέπονται στο νομοκανονιστικό πλαίσιο και στην πάγια πρακτική άμεσης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, με εγκυρότητα και υπευθυνότητα, για οποιαδήποτε εξέλιξη αφορά της δραστηριότητές της, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία και τις σχετικές αποφάσεις των οργάνων της», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ