Η StanChart θα πουλήσει πέντε επιχειρήσεις στην Αφρική στην Access Bank

 Η StanChart θα πουλήσει πέντε επιχειρήσεις στην Αφρική στην Access Bank

Θα πουλήσει τη συμμετοχή της στις θυγατρικές της στην Αγκόλα, το Καμερούν, τη Γκάμπια και τη Σιέρα Λεόνε στην Access. Θα πουλήσει επίσης τις καταναλωτικές, ιδιωτικές και επιχειρηματικές τραπεζικές δραστηριότητές της στην Τανζανία στην Access Bank,

Η Standard Chartered ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι κατέληξε σε συμφωνία για την πώληση των θυγατρικών της σε πέντε χώρες της υποσαχάριας Αφρικής στην Access Bank της Νιγηρίας, θέτοντας σε κίνηση ένα σχέδιο που ανακοινώθηκε πέρυσι για την εκποίηση αυτών των επιχειρήσεων

Η Standard Chartered θα πουλήσει τη συμμετοχή της στις θυγατρικές της στην Αγκόλα, το Καμερούν, τη Γκάμπια και τη Σιέρα Λεόνε στην Access. Θα πουλήσει επίσης τις καταναλωτικές, ιδιωτικές και επιχειρηματικές τραπεζικές δραστηριότητές της στην Τανζανία στην Access Bank, θυγατρική της Access Holdings.
Η Standard Chartered δήλωσε τον Απρίλιο του περασμένου έτους ότι θα αποχωρήσει από επτά χώρες στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή (AME) καθώς επιδιώκει να βελτιώσει τα κέρδη εστιάζοντας σε ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές στην περιοχή.

«Η Access Bank θα παρέχει ένα πλήρες φάσμα τραπεζικών υπηρεσιών και συνέχεια σε βασικά ενδιαφερόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων και των πελατών των επιχειρήσεων της Standard Chartered στις πέντε προαναφερθείσες χώρες», ανέφερε η Standard Chartered σε δήλωση.
Η συμφωνία είναι σύμφωνη με την παγκόσμια στρατηγική της Standard Chartered «με στόχο την επίτευξη λειτουργικής αποτελεσματικότητας, τη μείωση της πολυπλοκότητας και την αύξηση της κλίμακας», ανέφερε.

Η αξία της συμφωνίας, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο έτος, δεν έγινε γνωστή. Οι συμφωνίες υπόκεινται σε ρυθμιστικές εγκρίσεις σε κάθε μία από τις χώρες καθώς και στη Νιγηρία.

«Αυτή η στρατηγική απόφαση μας επιτρέπει να ανακατευθύνουμε τους πόρους εντός της περιοχής AME σε άλλες περιοχές με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης», δήλωσε στη δήλωση ο Sunil Kaushal, περιφερειακός διευθύνων σύμβουλος της Standard Chartered για την AME.


Η δήλωση ανέφερε ότι η συμφωνία θα βοηθήσει την Access "να δημιουργήσει ένα ισχυρό παγκόσμιο franchise που θα επικεντρώνεται στο να λειτουργεί ως πύλη για πληρωμές, επενδύσεις και εμπόριο εντός της Αφρικής και μεταξύ της Αφρικής και του υπόλοιπου κόσμου".

«Με την πρόσφατη ευρωπαϊκή επέκτασή μας και την εμβάθυνση της παρουσίας μας σε βασικούς εμπορικούς διαδρόμους σε όλη την Αφρική, θα γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ διασυνοριακών και εγχώριων μεταφορών σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Access Group, Roosevelt Ogbonna.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ