KKR: Εξαγοράζει δάνεια 40 δισ. ευρώ της PayPal στην Ευρώπη

 KKR: Εξαγοράζει δάνεια 40 δισ. ευρώ της PayPal στην Ευρώπη

Πέρυσι, η PayPal επεξεργάστηκε περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια δολάρια όγκου πληρωμών BNPL παγκοσμίως, αυξημένο σχεδόν κατά 160% από το 2021

To Private equity KKR συμφώνησε να αγοράσει ένα σημαντικό μέρος ή έως και 40 δισεκατομμύρια ευρώ των δανείων PayPal (PYPL.O) buy now, pay later (BNPL) στην Ευρώπη, ανακοίνωσε την Τρίτη η εταιρεία πληρωμών.

Παρόλο που το BNPL παραμένει δημοφιλές μετά την άνοδο της χρήσης του από την πανδημία μεταξύ των millennials και των πελατών Gen Z, η τύχη του κλάδου άλλαξε πέρυσι καθώς τα αυξανόμενα επιτόκια και ο έντονος πληθωρισμός μείωσαν την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.

Οι μετοχές της PayPal αυξήθηκαν 1,5% στις πρώτες πρωινές συναλλαγές με τα νέα της συμφωνίας, η οποία αναμένεται να αποφέρει περίπου 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε ακαθάριστα έσοδα το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Η εταιρεία είπε ότι η πρόβλεψή της για τα προσαρμοσμένα κέρδη, που έγινε τον Μάιο, περίπου 20% σε βάση ανά μετοχή, η οποία ήταν πάνω από τις εκτιμήσεις της Wall Street, περιλάμβανε ήδη τη συμφωνία.

Μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, η PayPal αναμένει να διαθέσει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε σταδιακές επαναγορές μετοχών το 2023, συμβάλλοντας σε μια ενημερωμένη προοπτική περίπου 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε συνολικές επαναγορές μετοχών μέχρι στιγμής φέτος.

Πέρυσι, η PayPal επεξεργάστηκε περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια δολάρια όγκου πληρωμών BNPL παγκοσμίως, αυξημένο σχεδόν κατά 160% από το 2021. Από την κυκλοφορία της υπηρεσίας BNPL το 2020, η PayPal έχει εκδώσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια δάνεια σε περισσότερους από 30 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως.

Η εταιρεία είπε ότι θα συνεχίσει να παραμένει υπεύθυνη για όλες τις δραστηριότητες που αντιμετωπίζουν οι πελάτες, συμπεριλαμβανομένης της αναδοχής και της εξυπηρέτησης που σχετίζονται με τα ευρωπαϊκά προϊόντα της BNPL.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ